0
Fudbal

FOTO: Twitter, Crop

VELIKO SRCE SAMIJA KEDIRE: Lep gest reprezentativca Nemačke

Objavljeno: 04.09.17 u 15:30

Iako mnogi kritikuju to što primaju veliki novac, fudbaleri neretko umeju da svojim humantiranim angažovanjem pokažu želju da se uključe u rešavanje problema koji potresaju svet, a jedan takav čin je delo Samija Kedire, reprezentativca Nemačke.

„Panceri“ večeras od 20:45 igraju protiv Norveške susret kvalifikacija za Sevtsko prvenstvo u Rusiji, a Kedira je odlučio da deci koja se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, kao i onoj koja se bore protiv raka, pruži priliku da dožive nešto što je za njih, u ovom mometu, verovatno nezamislivo i nedostižno.

Naime, Kedirina fondacija je odlučila da kupi 1200 karata koje su potom prosleđene deci.

– Meni nije važno da li sam dao novac, već da li će to deci značiti. Mnogo je razloga koji bi mogli da ih spreče, što finansije, što logistika… Ovako će moći da prisustvuju utakmici, rekao je Kedira.

U slučaju trijumfa nad Norveškom, Nemačka će se plasirati na Mondijal, pod uslovom da Severna Irska ne ostvari trijumf nad Češkom u Belfastu.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter