2
Evropske lige

DRAMATIČAN SUNOVRAT LEGENDE EVROPSKOG FUDBALA: Strah za život Vejna Runija!

Objavljeno: 04.09.17 u 19:45

Vejn Runi je ovog leta iz Mančester Junajteda prešao u Everton, ali povratak „Vaze“ na „Gudison“ ipak će ostati u senci velikih problema u kojima se našao legendarni kapiten Mančester Junajteda i reprezentacije Engleske.

Runi je pre nekoliko dana uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju, a dodatan problem za napadača „karamela“ predstavlja i to što je pored njega u kolima bila izvesna Lora Simpson, koja je policajcima rekla da je „Runi želeo da joj pipka grudi“.

Takvo ponašanje Runija, koji sa suprugom Kolin čeka četvrto dete, dovelo je do lavine komentara stručnjaka koji se bave psihologijom, a među njima se našao i Stiv Poup, jedan od najpoznatijih britanskih psihijatara na polju sporta, poznat po tome što je sarađivao i sa Džordžom Bestom i Polom Gaskojnom, 

– Vožnja u pijanom stanju pokazuje da ne kontroliše svoj život. Ili postaje novi Gaskojn, ili, još gore, novi Best. Nažalost, čini se da ne shvata koliko je ozbiljn problem. Runi mora da preuzem konce u svoje ruke, a za to je potrebno da uz njega budu svi – supruga, porodica, prijatelji, treneri, saigrači… Ako mu ne pomognu, plašim se da mu nema spasa, rekao je Poup.

Podsećamo, Pol Gaskojn je poslednjh godina u nekoliko navrata dospevao u centar pažnje ljubitelja fudbala zbog alkoholizma, a u junu prošle godine uslikan je kako ulicama neimenovanog ostrvskog grada hoda obučen samo u ogrtač, sa flašom džina i cigaretom u ustima, uz posečeno čelo. Pomalo jeziv je nadimak „Vaza“, koji je Runi dobio upravo zbog Pola Gaskojna – Gaze.

Sa druge strane, možda i najtalentovaniji fudbaler u istoriji Britanije, Džordž Best, legenda Mančester Junajteda, preminuo je 2005. godine nakon više decenija borbe sa alkoholom, nakon što mu je otkazao bubreg.

Da li će i Runi krenuti tim putem, ili će uspeti da se izvuče iz možda i najteže bitke u dosadašnjem životu, videćemo.

Jedno je sigurno – nije lepo ovo videti…

 

 

0
0

2 Komentara

  1. „dovelo je do lavine komentara stručnjaka koji se bave psihologijom, a među njima se našao i Stiv Poup, jedan od najpoznatijih britanskih psihijatara na polju sporta, poznat po tome što je sarađivao i sa Džordžom Bestom i Polom Gaskojnom“ hahhahahah, pa vidim koliko je dobar psihijatar kad nije mogao njih dvojicu da izleci,a ovamo daje savete,hahaah,tebi deda treba neki psihijatar a ne njemu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter