0
Fudbal

(FOTO: STARSPORT)

KVALIFIKACIJE ZA SP: Gruzija učinila veliku uslugu Srbiji, iznenađenje u Finskoj (VIDEO)

Objavljeno: 02.09.17 u 20:48

Sem fudbalske reprezentacije Srbije koja je porazila Moldaviju, odigrana je još jedna utakmica iz grupe D kvalifikacija za Mondijal.

Gruzija i Irska su remizirale, te je nakon ovog kiksa Iraca Srbija ostala usamljena na čelu grupe.

Pre ovog kola je naš nacionalni tim bio prvi na tabeli, ali sa istim bojem bodova kao i Irska. Kao što je već poznato Srbija je savladala Moldaviju, ali je Irska osvojila samo bod protiv Gruzije.

Irci su počeli odlično i činilo se da će lako osvojiti tri boda na ovom bitnom gostovanju. Kristi je sa velike udaljenosti iz slobodnog udarca centrirao i gađao kazneni prostor Gruzije pun fudbalera obe ekipe, golman Makaridze je loše procenio let lopte, što je iskoristio Dafi i doneo vođstvo gostima.


0-1 Shane Duffy Goal FIFA WC Qualification… by sonjamacleod

Potom je Gruzija preuzela inicijativu, koja im se isplatila u 35. minutu. Odlična akcija domaćih fudbalera, Ananidze je uposlio Kazaišvilija koji se našao sam ispred golmana Rendolfa i pogodio mrežu Irske.


Valeri Qazaishvili Goal HD – Georgia 1-1… by whywhywhymemememememmeemme

Do poluvremena nije bilo većih prilika, ali je drugo poluvreme u potpunosti pripalo Irskoj. Gostujuća selekcija je išla na pobedu, bila konkretnija, ali je Gruzija uspela da se odbrani i dođe do četvrtog remija u poslednjih pet utakmica.

A Finska je posle pet poraza i jednog nerešenog ishoda uspela da ostvari i prvi trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, i to protiv Islanda koji deli pvu poziciju sa Hrvatskom sa 13 bodova. Jedini strelac na utakmici je bio Ring i to u 8. minutu duela, Hrvati sada imaju utakmicu manje i odličnu priliku da se odlepe od Islanda baš kao i Srbija od Irske.

Albanija je očekivano stigla do četvrte pobede u kvalifikacijama i to protiv nejakog Lihtenštajna koji je postigao samo jedan gol na sedam utakmica. Nakon prvog poluvremena bez golova, Roši i Agoli su doneli pobedu Albancima u drugom.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018:

Grupa D

Srbija – Moldavija 3:0 (2:0)
(Gaćinović 20, Kolarov 30, Mitrović 81)

Gruzija – Irska 1:1 (1:1)
(Kazašvili 34 – Dafi 4)

Albanija – Lihtenštajn 2:0 (0:0)
(Roši 55, Agoli 78)

Finska – Island 1:0 (1:0)
(Ring 8)

20.45 Hrvatska – tzv. Kosovo

20.45 Izrael – Makedonija

20.45 Španija – Italija

20.45 Ukrajina – Turska

20.45 Vels – Austrija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter