0
Domaći fudbal

Foto: ofkbeograd.co.rs

GDE SU, ŠTA RADE: Afirmisao se na Karaburmi i postao počasni građanin Soluna

Objavljeno: 28.08.17 u 23:45

Zoran Lončar, poznati dribler, je deset godina u dva mandata nosio dres Ofk Beograda, a sa Arisom je ispisivao istoriju kluba iz Grčke.

Nisko težište, sjajni driblinzi, efektni golovi… Čitav repertoar za navijače imao je kao fudbaler Zoran Lončar (51), koji se posle Palilulca preselio na Karaburmu i za osam godina igranja postao istinska „zvezda“ plavo-belih sa Karaburme. Kao klinac je nastupao i za mlađe selekcije Jugoslavije, a njegovo baratanje sa loptom se i danas prepričava na stadionu pored Dunava. Popularni Kiza je donosio pobede i bio je nezamenjljiva karika sve do juna 1992. godine, kada je dobio poziv za selidbu u Grčku.
 
I nije pogrešio odlaskom u Solun, gde je i danas ikona kod navijača Arisa i počasni član grada u kojem je proveo četiri godine. Za crno- žute iz Soluna odigrao je 100 utakmica i postigao 35 pogodaka. Ipak, ništa bez plavog dresa u koji se vratio i igrao još dve sezone, da bi u 33. godini završio karijeru. I na kontu je ostalo zapaisano da je odigrao 312 mečeva i 113 puta se upisivao u strelce.
 
Posle karijere bio je asistent Zorana Milinkovića u Arisu, Voždovcu i Partizanu, a u dva navrata je obavljao i ulogu sportskog direktora „romantičara“. Danas je vezan za fudbal i uči naslednike nekim ‘cakama’ čekajuci da ponovo dobije neki trenerski angažman uz Milinkovića, koga je dovodio i na klupu Ofk Beograda.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter