1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DRAGIŠA BINIĆ: Krasnodaru su poništili čist gol, a zamislite da se to desilo u derbiju

Objavljeno: 20.08.17 u 20:45

Dragiša Binić je od ove sezone zadužen je za regularnost takmičenja u Superligi Srbije, a posle pet odigranih kola najavio je kazne za pojedine klubove.

– Svako mora da odgovara za ono što radi. Reakcije klubova nisu zbog dešavanja sa tih utakmica, već da bi im se kasnije, na nekim drugim utakmicama gledalo kroz prste. Ne treba tako da se reaguje i svako će odgovarati za svoje postupke. Klubovi treba da budu srećni jer je predsednik Saveza insistirao da kazne ne budu velike. Za to sam da se pooštre kazne jer ne može da se reaguje na odluke sudija. Vidite šta se dešava u svetskom fudbalu, kakve greške se dese pa se ne reaguje kako se reaguje kod nas, rekao je Binić za agenciju Beta.

Binić se osvrnuo i na ‘rat’ koji bukti na relaciji Vojvodina – Mažić.

– Posle onakvih izjava za našeg najboljeg sudiju, a da nema reakcije, zamislite kad tamo bude otišao mlad sudija, neće znati šta da radi i onda se ulazi u javašluk. Zato mora da se reaguje, sve radimo za dobrobit fudbala, da ga vratimo gde je nekad bio. Reagovaćemo i na greške koje prave sudije. Niko neće biti zaštićen i povlašćen. Nema kolektivne odgovornosti, već je odgovornost na onome ko napravi grešku, istakao je Binić.

On se osvrnuo i na mečizmeđu Crvene zvezde i Krasnodara i nepriznat gol Mihaila Ristića.

– Krasnodaru nije priznat čist gol, pa je ekipa nastavila da igra bez ikakvog pritiska na sudiju. Zamislite da se to desilo na derbiju kod nas. Cilj je da svoje klubove i navijače ne svadjamo. Mi smo mala zemlja i ne treba to da radimo. Svaka utakmica treba da bude spektakl, praznik za gledaoce i na dobrom smo putu da navijače vratimo na tribine, zaključio je Binić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter