5
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

‘OVO NIJE FUDBAL’: Utakmica bez navijača je kao na ‘zidu plača’! Grobari, ovo vam je za nauk (FOTO)

Objavljeno: 18.08.17 u 13:48

Fudbaleri Partizana razilazili su se u viđenju utakmice, ali su bili jednoglasni da im podrška navijača sa tribina nemerljivo znači.

Kao da se u Humskoj nije igralo. Bukvalno. Marko Nikolić se potrudio da utakmicu potpuno svede na jedinu šansu u 93. minutu, zbog koje se hvatao za glavu, ali ipak kući može da ide pevajući. Uspeo je u nameri da potpuno umrtvi ovaj susret, ako je to uopšte bilo moguće, jer je iovako atmosfera bila kao na nekom najtragičnijem događaju.

A nije moralo da bude tako. Koreografije zbog kojih je Partizan kažnjen mogle su da budu drugačije, nisu se niti Crnogorci, niti Grci preterano potresli zbog tih slika srpskih heroja ili flaša koje su uletele na teren. Namera Grobara nije uspela, ali jeste UEFA to dočekala i pošteno ispunila dosije svojim inače redovnim ‘mušterijama’.

Utisak mnogih, ma svih koji su sinoć bili na stadionu u Humskoj je jedinstven. Partizan veoma spor, pasivan, u strahu i grču… Jasno, greške se ne smeju ponavljati, ali jedini koji bi taj grč sa svojih igrača preneli na protivničke jesu – Grobari.

Huk makar i 15000-20000 ljudi bio bi dovoljan da Videoton sinoć padne. Sa kojom razlikom, teško je reći, ali bi mađarski golman i nonšalantni i samouvereni Roland Juhaš bili na mnogo većim mukama, u to nema sumnje.

FOTO: STARSPORT

Koliko veći dokaz toj tvrdnji je potreban od izjava samih aktera na terenu, a najubedljivija je najborbenijeg, koji je dobio dosta batina, Marka Jevtovića.

Ovo nije fudbal. Bilo je teško pred praznim tribinama. Ni njima ni nama nije bilo lako znog toga, siguran sam da bi sve tribine bile pune i da bismo pobedili. Ali se nadam i podršci naših navijača u Mađarskoj, potrebni su nam – rekao je posle utakmice Jevtović.

-Očekivano tvrda utakmica, oni su došli da ne prime gol, ali je bitno da ga ni mi nismo primili jer se zna koliko vredi gol u gostima. Biće u Mađarskoj drugačija utakmica, sada je pritisak na njima. Partizan će ići da pobedi i da gol više od rivala. Ne znam da li bi jedan gol rešio, ali ne treba tako da gledamo, vec moramo da idemo na više. Čvrsto pozadi kao večeras i da iskoristimo veći prostor koji danas nismo imali.

I zamenik kapitena Miroslav Vulićević je istakao čudnu atmosferu pred praznim tribinama.

-Neobičan ambijent zbog nedostatka publike, trebalo je vremena da se na to naviknemo. Čudno je jako, treba se adaptirati da oko vas nema nikoga. Važnost utakmice je usporila tempo, nismo hteli da srljamo, možda smo mogli da budemo malo brži, ali bitno je da nismo primili nijedan gol. Znali smo da neće biti puno šansi, znamo se sa njihovim šefom veoma dobro. Aktivan rezultat za obe ekipe – prokomentarisao je Vulićević.

FOTO: STARSPORT

‘Radilica’ na sredini terena Milan Radin je, ipak, odbio konstataciju da je atmosfera bila kao na treningu, jer je bio fokusiran samo na teren.

-Samo se čini da je izgledalo kao trening utakmica. Mogli su i da nas kazne kada smo pokušali da postignemo gol na kraju. Nismo uspeli, nisu ni oni, ali imamo dobar rezultat i svaki remi sa postignutim golom nam donosi prolaz tamo. Sledi analiza i da dobro spremimo utakmicu u Mađarskoj.

Svima je baš taj razlog bio na ‘vrh jezika’ i prva pomisao kada ih upitate za komentar utakmice. Nastavio je Partizan tradiciju bez poraza u utakmicama bez publike na svom stadionu, ali je ipak bolje da ubuduće ovakvom ambijentu više ne prisustvujemo.

Partizan će uistinu odigrati dva meča protiv Videotona pred njegovim navijačima. Koliko više može sebi da oteža iovako težak posao?

Neka to bude dovoljan nauk svima.

0
0

5 Komentara

  1. Nakon bitke svi su generali….! Dragi Iko Ilijev, a posebno predsednice Vucelicu, gendir Vazura…, obracam se vama i uvazenom profesoru pravnih nauka,ppreds. Kluba Vuleticu,
    Da li ste nasli onoga ko je bacio topovski udar pod noge Marinu? Samo me to interesuje i nista vise! Sve dok ne odgovorite na to pitanje nikad doci na stadion necu! Jer ako to ne resite znaci da ste i vi skupa sa tim idiotima u koaliciji!
    Lep pozdrav i vidimo se kad cujem da je taj idiot iza brave!
    Dosta vise svinjarija i pravljenja ogromne stete i stopiranje razvoja svoga Kluba!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter