9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘OPSAJD’: 1. Nepravda 2. Iz Rusije smo 3. VAR tehnologija će biti korišćena i u Ligi Evrope kad tad

Objavljeno: 18.08.17 u 15:04

Odigrani su prvi mečevi plej-ofa za Ligu Evrope, a oba srpska predstavnika imaju aktivne rezultate pred revanš. Partizan je odigrao 0-0 u Humskoj protiv Videotona, dok je Crvena zvezda izgubila od Krasnodara rezultatom 3:2.

Crveno-beli su u Krasnodaru postigli dva gola i to im daje za pravo da se nadaju plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope. Imala je Zvezda mnogo sreće u Rusiji. Primili su četiri gola, ali je na semaforu na kraju stajalo 3:2. Ako UEFA ove sezone bude birala najlepši nepriznati gol, nagrada će svakako ići u ruke Mihaila Ristića. Projektil bivšeg fudbalera Zvezde završio je iza linije Borjanovog gola, ali su sudija Mažeika i njegovi pomoćnici ostali nemi. Još jednom se pokazalo da Zvezdi odgovara ta litvanska škola suđenja. Litvanci su se pridržavali drevnog pravila koje potiče iz 11. veka – ‘nema gola dok se ne zatrese mreža’.

‘Evro negol Mihaila Ristića’, tvitovala je Crvena zvezda u toku meča, dok je Krasnodar napisao: 1. Nepravda 2. Iz Rusije smo. 3. VAR tehnologija će biti korišćena i u Ligi Evrope kad tad.

Da ovakav gol nije priznat u derbiju između Zvezde i Partizana, nema sumnje da bi čitali saopštenja sa obe strane Topčiderskog brda bar do decembra meseca, a ljubitelji fudbala bi ostavljali komentare ‘ovo samo u Srbiji može da se desi’.

FOTO: STARSPORT

Mnogi navijači Zvezde su nakon meča bili nezadovoljni kakvu je partiju pružio Mihailo Ristić protiv bivšeg kluba. Dečko je kritikovan jer je profesionalno obavljao zadatke i bio najbolji fudbaler na terenu. Verovatno su očekivali da postigne par autogolova i da se potom raduje sa Srnićem, Pešićem, Radonjićem... To je taj palanački mentalitet koji karakteriše veći deo ljubitelja sporta u Srbiji, a koji će po svemu sudeći teško biti iskorenjen. Jedan Sale Đorđević je vređan u Pioniru od strane navijača Partizana samo zato jer je profesionalno obavljao svoj posao (postigao 39 poena za Barselonu u Pioniru). Veliki zvezdaš Miloš Teodosić je takođe vređan kada je gostovao u Beogradu sa CSKA, a vređali su ga ‘zvezdaši’. Jedan Kristijano Ronaldo igra najbolje što može i postiže golove protiv Sportinga, ali je u Lisabonu i dalje ‘fudbalska ikona’. Da Ristić postigne gol sledećeg četvrtka na ‘Rajku Mitiću’, isti ti poštovaoci lika i dela Kristijana Ronalda bi ga vređali i pljuvali. Zašto? Takav smo narod, takav nam je mentalitet nažalost.

FOTO: STARSPORT

Nakon meča između Krasnodara i Zvezde, imali smo priliku da gledamo susret između Partizana i Videotona. Ko je ostao budan nakon pola sata dekadentnog fudbala u Humskoj imao je priliku da vidi ‘pravi prvenstveni meč’. Duel između izabranika Miroslava Đukića i Marka Nikolića je više izgledao kao meč između Javora i Metalca nego kao meč plej-of faze Lige Evrope. Svi koji su gledali utakmicu se slažu da je to bila jedna od najgorih fudbalskih predstava u Humskoj ikada. I mi ćemo se truditi da je što pre zaboravimo.

0
0

9 Komentara

  1. Pa,evoovako….
    Ocigledno je da je Zvezda jeftino ala Rileta Krasnodaru. Neka ovaj nepriznati gol bude neka vrsta bonusa ili nadplate, cisto da se ne bunite. A sto se meca u bgd u rupcagi tice….hm, ostavitesvakunadu. I Partizan ce tesko proci a kamo li vi. Ma, nema sansi za vas. Partizan moze i na penale, a najverovatnije uz remi sa kojim golom idemo u carstvo srece! Vama sledi sezona kupanja,malo kasno ali nije lose , bice nesto i para za good try!

    0
    0
    Odgovori
    • Vi necete ni do Horgosa da stgnete jer cete odmah da izletite bolje da ne idete u Madjarsku da ne trosite novac. I jos nesto mi napznimo stadion sa 20000 protiv Vozdovca a vi toliko ne mozete ni Evropi.

      0
      0
      Odgovori
  2. Tačno je da Ristiću nije priznat čist pogodak i na taj način je Krasnodar oštećen. Ali isto tako je tačno da je prije drugog gola Krasnodara lopta bila u autu više nego čitavim obimom, a da je u akciji koja je prethodila korneru iz kojeg je Krasnodar postigao treći gol, igrač Krasnodara primio loptu odnosno dao sebi for rukom, iz čega proizilazi da je i Zvezda i te kako oštećena. Sve to se može jasno pogledati na video klipovima, pa mene zanima zašto o tim činjenicama i greškama sudija na štetu Zvezde koje su direktno uticale na rezultat ne pišu naši novinari i mediji nego se potencira Ristićev gol i šteta na račun Krasnodara. A to što je Zvezda, srpski klub, drastično oštećena u dvije nabrojane situacije nema veze, je’l tako?

    0
    0
    Odgovori
    • Ovaj dečko je očigledan primer da se upravo oni o kojima ovi tekstovi govore ne prepoznaju u istim. Tužno ali istinito… 🙁

      0
      0
      Odgovori
  3. „Da ovakav gol nije priznat u derbiju između Zvezde i Partizana, nema sumnje da bi čitali saopštenja sa obe strane Topčiderskog brda bar do decembra meseca“

    Pa i desilo se, kada nije priznat gol Bogunovica iako je lopta toliko ocigledno presla liniju. Ne samo da se Partizan nije zalio, nego se cak Crvena Zvezda zalila jer je smatrala da je sudija predugo produzio utakmicu.

    0
    0
    Odgovori
  4. Nema posle kukanja iz Zvezde kad ih isto ovako nesto snadje. Ipak su isuvise vec miljenici fortune ili sudijskog neznanja, pamora curak jednom i da se okrene. Bez prizivanja istog ili zlih namera, samo primecujem i neka i onda kazu desava se…i gol iz gol auta i smesni penali i kad lopta predje gol liniju za pola metra.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter