Bivši štoper Rada sa Banjice uskoro bi mogao da se preseli u jedan od najslavnijih klubova Belgije posle samo jedne sezone u Župler ligi.

Uroš Vitas (25), jedan od najboljih fudbalera Mehelena je na izlaznim vratima kluba! Za snažnog štopera, koji je protekle sezone od strane navijača i stručne javnosti u Belgiji bio proglašen za najboljeg igrača “crveno-zutih”, vlada interesovanje nekoliko bogatih klubova. Uroš Vitas je već viđen kao novi komandant odbrane Briža, čiji je štoper Bjorn Engels skoro završio posao sa Sampdorijom i sigurno napušta ekipu. Vitas bi prema svim procenama bio idealna zamena. Međutim, Briž nije jedini belgijskih klub koji bi u svojim redovima rado video odličnog štopera koji sa Meheleom ima ugovor do juna 2019. godine.


U narednih nekoliko dana znaće se epilog čitave situacije a kao znak da će bivsi mladi reprezentacivac Srbije koji je prošle sezone postigao čak šest golova i bio korak do poziva selektora Slavoljuba Muslina, napustiti Mehelen je to što poslednje tri utakmice nije bio na terenu. Vitas je pre Mehelena proveo dve godine u Gentu gde je stigao iz redova “građevinara” sa Banjice.