0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

Pejčinović: Zadovoljni smo, ali ima još prostora za napredak

Objavljeno: 11.08.17 u 15:16

Fudbaleri moskovske Lokomotive predstavljaju jedno od najprijatnijih iznenađenja ruske Premijer lige, pošto se posle pet rundi nalaze na deobi prve pozicije sa Zenitom, a jedan od najstandardnijih članova tima svakako je srpski defanzivac Nemanja Pejčinović.

Lokomotiva je u novu sezonu ušla serijom od četiri pobede, da bi u prošlom kolu igrala nerešeno sa Rubinom u Kazanju. Posle pet kola, Moskovljani dele prvo mesto na tabeli sa Zenitom, koji takođe ima 13 bodova.

– Možemo da kažemo da niko nije očekivao ovakav start, prošlo je pet kola, a mi smo na čelu, zajedno sa Zenitom. Sigurno je da možemo da budemo zadovoljni trenutnom situacijom – naglašava Pejčinović.

Sjajan niz Lokomotive došao je posle nesrećnog poraza u Superkupu Rusije od Spartaka, posle produžetaka. Uprkos tome što nisu stigli do trofeja, srpskom fudbaleru i njegovim saigračima je izdanje u prestonici Rusije na zvaničnom otvaranju sezone poslužilo kao motivacija.

– U tom trenutku, kada smo igrali Superkup, Spartak je bio najbolja ekipa u Rusiji, ali nismo bili daleko od osvajanja trofeja, pošto smo tokom većeg dela utakmice bili izjednačeni. Kada vidite da protiv najboljih možete da igrate na visokom nivou, to vam daje vetar u leđa za dobar start u novoj sezoni – ističe Pejčinović.

Fudbalere Lokomotive do pauze zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine čekaju tri utakmice, a Pejčinović kaže da je pred njegovim timom jasan cilj.

– U avgustu nas čekaju još tri meča, želimo da osvojimo minimum sedam bodova i zadržimo se na vrhu tabele. Videćemo da li ćemo taj cilj ostvariti – kaže srpski fudbaler.

Pejčinović je što se tiče individualnog učinka takođe na sjajan način ušao u novu sezonu. U samom vrhu je po precizinim pasovima i dobijenim direktnim duelima, na šta kaže:

– Osećam se dobro, a statistiku ne gledam nikada. Kao i što ekipa može mnogo bolje da igra, tako mogu i ja. Verujem da će prava forma doći kada krene Liga Evrope.

Do početka takmičenja u Ligi Evrope ostalo je još nešto manje od mesec dana, a od tada će Lokomotiva igrati na tri fronta, pošto je pored Premijer lige čekaju i okršaji u Kupu Rusije. Pejčinović veruje da će baš tada njegova ekipa pokazati da je spremna za velika dela.

– Ekipa još ne igra na svom najboljem nivou. Ima još mnogo prostora da se neke stvari poprave, posebno igra u napadu. Imamo problem jer trenutno igramo bez špica, ali se nadamo da će rukovodstvo kluba kupiti kvalitetnog igrača koji će nam pomoći u svim takmičenjima – otkriva srpski fudbaler.

Naredna utakmica fudbalere Lokomotive čeka u nedelju od 16.30, kada u okviru šestog kola ruskog prvenstva dočekuju Tosno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter