0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

PRAVI POTEZ: Defanzivac se spominjao za Zvezdu, otišao u Grčku gde je sad ‘najveće pojačanje’

Objavljeno: 09.08.17 u 16:50

Posle Empolija, ovaj momak pruža odlične partije u dresu AEK-a i dobija pohvale trenera i rukovodstva.

Izgleda da se 25-godišnji bivši igrač Zvezde dobro istrenirao na terenima u Italiji, pa prelazak iz Empolija u AEK na startu nove misije pokazuje se kao pun pogodak.

Stručni štab, rukovodstvo i mediji su učinak Uroša Ćosića tokom priprema i kvalifikacija za Ligu šampiona protiv CSKA iz Moskve pohvalili. Čak je danas u tamošnjim novinama osvanuo i naslov: ‘Ćosić najveće pojačanje’!

– Stvarno se od prvog dana osećam prijatno u Atini, a u ekipi vlada odlična atmosfera i pohvale me samo teraju da radim još više i budem bolji, kaže za HotSport Ćosić.

Ciljevi su postavljeni posle odlaska iz ‘kalča’. a kako se utisak stiče, ova sezona bi Uroša Ćosića mogla da podigne na novu lestvicu nakon odlaska iz Srbije u evropski fudbal.

– Tražio sam da idem, a verovao sam da sledi novi izazov, koji mogu da odradim na visokom nivou. Uvod je sjajan, svi su zadovoljni tako da sam uhvatio zalet za nove dobre partije. Rusi su bili nepremostiva prepreka do evropske elite, nastavio je defanzivac.

CSKA je eliminisao AEK na putu ka plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Moskovljani su pokazali da trenutno imaju zreliji tim koji je spreman da se nadmeće sa najboljim timovima ‘starog kontinenta’.

– Oni su sjajna i uigrana ekipa, godinama su zajedno i samo su kažnjavali naše kikseve. AEK ima kvalitetne pojedince, ali pojačanjima uvek treba više vremena da bi ‘mašinerija’ gazila punom parom.

Nije ostalo još puno vremena do starta šampionata u Grčkoj, AEK će još malo raditi na ‘štelovanju’ forme nakon čega će se ponovo napasti sam vrh tabele, kako je to bio slučaj i protekle sezone.

– Mislim da smo se popeli za jedan stepenik, a da će krenuti po planu. Ambicije su sam vrh i tu su Olimpijakos, Panatinaikos, PAOK… Biće veoma zanimljivo, rekao je na kraju Ćosić.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter