0
Evrokupovi

SUPERKUP EVROPE: Real Madrid je gazda u Evropi, Murinjo izgubio bitku od Zidana (VIDEO)

Objavljeno: 08.08.17 u 22:44

U Superkupu Evrope odigranom u Skoplju, Real Madrid je sa 2:1 (1:0) savladao Mančester junajted i osvojio prvi pehar u novoj sezoni, Englezi se nadaju osveti u Ligi šampiona.

‘Kralj’ nije ostao bez krune. Real Madrid, šampion Evrope, novi je pobednik Superkupa. ‘Kraljevski’ klub je u Skoplju sa 2:1 savladao pobednika Lige Evrope i dokazao da je trenutno najveći klub na ‘Starom kontinentu’.

Real je bio mnogo bolji protivnik u prvih 45 minuta igre. Već u 16. minutu imao je prvu veliku šansu kada je Toni Kros pogodio prečku. U 24. minutu spasa za odbrani ‘đavola’ nije bilo. Karvahal je poslao dijagonalu iza leđa odbrane Mančestera, Kasemiro je to iskoristio i pogodio za 1:0. Situacija je bila na ivici ofsajda, ali sudija Roki i njegovi pomoćnici nisu reagovali.

Šampion Evrope je dobru šansu ima i u 42. minutu kada je Modrić izneo na leđima Matića, na kraju pao, lopta se odbila do Benzeme, ovaj šutirao, ali je De Hea bio na mestu. Junajted je blizu gola bio u 45.minutu kada je Pogba centrirao, a Lukaku šutirao slabo glavom u Navasa. Na poluvremenu je bilo 1:0 za Real Madrid.

Drugo poluvreme šutom je otvorio Kros, ali je De Hea bio na mestu. Nedugo zatim je i Bejl pogodio prečku. U 52. minutu na semaforu je stajalo 2:0 za Real Madrid. Bejl je uposlio Iska, a Španac matirao zemljaka za veliku prednost osvajača Lige šampiona.

Od tog momenta počeo je da igra i Mančester junajted. Dva minuta kasnije Pogba je sam sa desetak metara šutirao glavom, ali je Navas odbranio, na odbijenu loptu naleteo je Lukaku i obrukao se sa nekoliko metara. Ipak, u 62.minutu Matić je šutirao sa distance, Navas odbio loptu, a Lukaku je ovog puta bio precizan za 1:2. Junajted je do izjednačenja mogao u 81. minutu kada je Rašford izašao sam na Kostarikanca, ali je ovaj dvoboj napadač ‘đavola’ izgubio. Samo minut kasnije na teren je istrčao Ronaldo.

Nova uzbuđenja videli smo u 90. minutu, pošto je meč produžen sedam minuta. U 91. minutu sjajnu šansu je imao Felaini, ali je glavom šutirao lagano za Navasa. Već u sledećem napadu Vaskez je promešao odbranu Junajteda, dao loptu ‘na tacni’ za Asensija, a mladi Španac pucao pravo u De Heu. Do kraja meča nije više bilo prilika – Real Madrid je najbolji u Evropi!


ALL GOALS HD Real Madrid 2-1 Manchester United… by sharleenguglielmo

Real Madrid je tako oborio novi rekord, postao je prvi tim u istoriji fudbala koji je odbranio titulu prvaka Evrope, ali i osvajača Superkupa Evrope.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]REAL MADRID – MAN. JUNAJTED 2:1
/Kazemiro 24, Isko 51 – Lukaku 62/

Arena: Filip II, Skoplje.
Gledalaca: 32.000.
Sudija: Đanluka Roki (Italija).

REAL MADRID (4-4-2): Navas – Karvahal, Ramos, Varan, Marselo – Kros, Modrić, Kazemiro, Isko  (Lukas Vaskez od 74) – Bejl (Asensio od 74), Benzema (Ronaldo od 82).
MANČESTER JUNAJTED (4-3-3): De Hea – Valensija, Smoling, Lindelef, Darmijan – Matić, Erera (Felaini od 56), Pogba – Mhitarjan, Lukaku, Lingard (Rašford od 46).[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter