2
Domaći fudbal

NEPONOVLJIVI MIROSLAV ĐUKIĆ: Tačku na Leonarda stavio pričom o mudracu, kravi i provaliji…

Objavljeno: 08.08.17 u 12:55

Trener Partizana Miroslav Đukić danas je dao verovatno najupečatljiviju izjavu od kako se u junu vratio u Partizan.

Partizan sutra od 20 časova dočekuje Voždovac na svom stadionu, ali je veliki broj pitanja bio upućen nekim drugim stvarima. Posebno zanimljiv deo konferencije bio je kada je Đukić govorio o Leonardu koji je otišao na ‘bliski istok’.

Priča o mudracu, kravi i provaliji sve je dobro zabavila, ali i poslala jasnu poruku.

– Vidite ovako… Mudrac jednom došao sa svojim učenikom na čuku gde je bilo tri-četiri kućice. Pitao ih je od čega žive i oni su rekli od jedne krave, koja daje mleko, sir i kožu. Onda je mudrac svom učeniku rekao da gurne kravu u provaliju, što je učenik i uradio. Posle toga ga je mučila savest 10-15 godina i onda je odlučio da se vrati na čuku. Kad tamo, sve asfaltirano, puno kuća izgrađeno, prava raskoš. Pitao ih je kako se to desilo i ti ljudi mu rekoše da je krava nekako pala u provaliju i onda smo morali da razvijemo druge aktivnosti, da se bavimo trgovinom i drugim stvarima i krenulo nam je dobro – ispričao je Đukić i kroz osmeh poentirao:

– Tako je i kod nas. Leonardo je dobar igrač, dao je mnogo Partizanu, ali Partizan je veliki klub i mora da nađe druga sredstva da preživi. Sigurno ćemo naći druga sredstva – rekao je Đukić.

FOTO: STARSPORT

Zanimljivo je pričao i o Sejdubi Sumi, tom ‘sredstvu’ koje bi trebalo da zameni Leonarda.

– Suma – sumar. ‘Sumar‘ na španskom znači dodavati, sabirati. On dodaje svaki dan. Poboljšava svoju formu kroz utakmice. Ne žurimo, bitno je da ima odličan stav, da je bolji svakim danom. Mi smo zadovoljni njegovim učinkom. Veliki je igrač i davaće nam više i više – rekao je Đukić.

Malo i o Voždovcu.

– Sutra nas očekuje, kao i uvek, težak meč protiv ozbiljne ekipe koja voli da ima posed, ima loptu. Mislim da će biti otvorena borba, sa dobrim fudbalom. Mislim da će biti teška i neizvesna utakmica. Svi u fudbal želimo da pobedimo. Može da pobedi samo jedan. Biće to veoma težak i interesantan meč dva ofanzivna stila. Biće dobar meč, videćemo ko će da pobedi – rekao je Đukić i dodao da će biti rotacija u timu.

0
0

2 Komentara

  1. …mudro, samo, voleo bih da i ‘nasu kravu’ neko ‘gurne u provaliju’ kako bi krenuli ubrzanim koracima razvoja i prosperiteta, a ne samo da se na njega ‘oslanjamo’ i da se ceo ‘sistem’ samo oko njega vrti…u svakom slucaju-poucno i vredno razmisljanja, a potom ‘delovanja’ ……………………………………………………………………………

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter