0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Bio je prvi Srbin u Hravatskoj od raspada ‘Juge’, a sada je trener u Nemačkoj

Objavljeno: 02.08.17 u 00:05

Trener koji je posle osvajanja Kupa Jugoslavije sa Smederevom otišao u Rijeku.

Dobar golman je pola tima, a Dragan Žilić (43) je proslavio Smederevo i gradio je istoriju kluba sa kojim je osvojio Kup Jugoslavije.

Pre toga krenuo je iz rodne Kikinde, preko Vojvodine, gde je proveo četiri godine stigao je do CSKA iz Sofije. Ipak, vratio se u Srbiju i sa Sartidom, alijas Smederevo, ispisivao uspehe među kojima je učešće u Inter Toto Kupu i kvalifilacijama za Ligu UEFA.

Zatim je popularni Žile probio „barijeru“ i otišao je na Kantridu. Postao je prvi Srbin koji igra u šampionatu Hrvatske, posle raspada zemlje. I tu je sjajni čuvar mreže postavio sjajne temelje, koji danas donose rezultate šampionu, a posle četiri godine vratio se kući da se u rodnom gradu penzioniše.

Ipak, nije mogao bez fudbala, otišao je u Nemačku i stao na gol niželigaša Homburga, a posle šest meseci prelazi u Ingveiler (četvrta liga) i dobija ulogu trenera i igrača, koju i danas obavlja mada retko staje između stativa već se kali vodeći ekipu sa klupe. Ipak, ako dva naslednika to ne budu mogla, Žiliću nije problem da navuče rukavice.

Za nacionalni tim Srbije i Crne Gore branio je osam mečeva i bio je deo ekipe koja je učestvovala na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter