0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Čovek zbog kojeg su navijači iz raznih krajeva države dolazili i peške na ‘Marakanu’

Objavljeno: 25.07.17 u 00:12

Dragoslav Šekularac je bio igračka ikona Crvene zvezde, uspešan trener i još „živi“ za crveno – bele.

Pronosio je slavu Crvene zvezde decenijama širom planete, igrao slično brazilskom Peleu, zbog Dragoslava Šekularca su tribine „Marakane“ bile pune.

Moj prijatelj, čuveni Bora Zvezdaš, mi je često pričao: ‘Šeki je bio majstor, koji se rađa jednom u stotinu godina i zbog njega sam peške dolazio iz Vršca na utakmice’!

I takva crveno – bela ikona iz Štipa postala je sinonim starijih generacija, proveo je 11 godina u klubu, a onda je menjao ekipe: Karlsrue, Sent Luis, Santa Fe, OFK Beograd, Pariz… I onda je u 40. godini nastupao za Srpske orlove.

Trenersku karijeru je započeo u Gvatemali, pa je došao u Zvezdu i osvojio ‘duplu krunu’, Amerika, Marbelja, Obilić… Nakon svega toga, u Kanadi su Srpski Beli orlovi bili poslednja trenerska stanica u karijeri popularnog Šekija.

Kao igrač oblačio je 41 put dres Jugoslavije, bio drugi na Evropskom prvenstvu u Italiji i postigao je šest pogodaka. Šekularac je i danas uz fudbal, prati igre Crvene zvezde i često poseti prostorije u Ljutice Bogdana, podeli po neki savet i povuče se u centar grada, gde voli da uživa.

Srpski virtuoz je uspeo da ostavi svuda dubok trag, a nedavno su mu u rodnom mestu napravili spomenik za života. Zasluženo!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter