0
Domaći fudbal

SAŠA STAMENKOVIĆ ZA HOTSPORT: Irtišu ne dozvoliti prekide, uz dužno poštovanje, ali Zvezda mora dalje!

Objavljeno: 08.07.17 u 18:35

Crvena zvezda u četvrtak od 16 časova gostuje Irtišu u Pavlodaru u drugom kolu kvalfikacija za Ligu Evrope, a jedan od najkopetentnijih da nam priča o sledećem rivalu crveno-belih je srpski čuvar mreže Saša Stamenković.

Jedan od ljubimaca Delija i veliki navijač Crvene zvezde je dve godine u Kazahstanu gde brani boje Okzetepesa. Protiv Irtiša je odigrao dve utakmice, na svom terenu tim Saše Stamenkovića je poražen sa 2:0, a strelac jednog gola bio je bivši golgeter Partizana Fofana, dok je meč u Pavlodaru završen 0:0. Otuda je bivši golman Crvene zvezde najpouzdaniji da nam kaže kako da crveno-beli kao Okzetepes sačuvaju mrežu.

– Irtiš je veoma čvrsta ekipa. Igraju u formaciji 3-5-2, a sve ‘štimuje’ dobar trener Bugarin Dimitrov. Igraju dopadljivo za oko, najopasniji je Portugalac Fonseka kog pored dobre tehnike krasi izuzetna brzina. Takođe, ne bi trebalo potceniti ni naše igrače koji igraju tamo Maslaća i Živkovića, biće veoma motivisani da se pokažu protiv najboljeg kluba iz svoje zemlje – počeo je priču za HotSport, Saša Stamenković.

Nekadašnji golman Crvene zvezde je govorio i o terenu na kom igra Irtiš, veštačka je trava, ali…

– Tačno je da se radi o veštačkoj travi, ali dobro odrađenoj. Stadion ima dve tribine. Ipak, Zvezda ne bi smela da se bavi time. Bilo da je ‘veštak’ ili trava, Zvezda mora da prođe u dve utakmice. Verujem da će tako i biti.

Saša Stamenković nije primio za 90 minuta igre u Pavlodaru gol, ima recept za odbranu Crvene zvezde.

– Držati ih što dalje od gola. Nisu opasni sa distance, ali kod prekida jesu. Zato oprez, što manje slati lote u korner i praviti faulove oko kaznenog prostora – zaključio je Saša Stamenković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter