2
Fudbal

FOTO: HOTSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Odveo Srbiju na SP, bio u Kini, sad je akcenat na ‘hobiju’

Objavljeno: 04.07.17 u 00:00

Radomir Antić je jedini trener koji je vodio tri španska velikana, a komentarisanje na jednom španskom radiju mu je lep hobi.

Pod komandom Radomira Antića (68), Srbija je debitovala na Svetskom prvestvu u Južnoj Americi kao samostalna zemlja.

Nakon ovoga, srpski trener je imao dve misije u Kini.

Trenutno je bez angažmana, ali je još uvek fokusiran na fudbal, prateći utakmice u Španiji.

Život u Madridu provodi sa porodicom, a urađeno u fudbalskoj i trenerskoj karijeri „mister“ Antiću, kako ga Španci iz milošte oslovljavaju, je doneo status ikone Atletiko Madrida. Osvojena dupla kruna ispred Reala i Barselone je istorijski poduhvat, kao i to da je jedini, pored crveno-belih Madriđana, predvodio i Real i Barselonu.

Popularni Antara prati trendove, održi poneko predavanje mladim kolegama, podeli neki savet iz struke, ali i života. Kao decu, u najbolji tim Barselone gurnuo je Ćavija i Inijestu, proslavio je Kika, Kaminera… mnoge zvezde je vodio u to vreme.

Da je veoma popularan u Španiji dovoljno govori to da mu je „hobi“ uloga stručnog konsultanta na jednom radiju, što traje već nekoliko godina unazad, sem kad ima obaveze u inostranstvu. 

Nije još stavio tačku, ako se nešto po želji pojavi, možda zasuče rukave, a ovaj letnji period voli da provede u Beogradu, Užicu, i u kući na Zlatiboru, gde ima svoju oazu mira, i gde uživa na pecanju sa prijateljima. Čovek kome su vrata svugde otvorena, čak i kod španskog kralja, sa razlogom bi mogao da ponese titulu fudbalskog kralja. Bez dileme.

 

0
0

2 Komentara

  1. Lepo od autora teksta da se setio gospodina Antica jer je rec o velikom igracu i treneru i pre svega coveku izuzetnih ljudskih kvaliteta. Prosto je neverovato koliko smo mi kao narod postali indiferentni prema losim stvarima nepravdama i slicno. Primer gospodina Antica je ilustrativan. Oteran je to je prava rec iz naseg fudbala ako to moze da se nazove fudbalom jer nije postigao uspeh na svetskom prvenstvu i taj razlog je za ljude koji se iole razumeju u svetski fudbal trgikomican. Od kad pratim svetska prvenstva a to je nekih trideset pet godina na tim takmicenjima se unapred sve zna i navesti to kao razlog da se coveku koji je stvorio tim i atmosferu medju igracima i navijacima da ostavka je cist bezobrazluk a odsustvo reakcije naroda fudbalskog je zalostan jer nisu naudili gospodinu Anticu jer ne mogu da mu naude gori od njega on je svetsko ime nego su naudili nama navijacima da gledamo kasnije onu tugu od fudbala zahvaljujem autoru na prilogu a gospodinu Anticu dobro zdravlje

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter