0
Evropske lige

POSLEDNJI FUDBALSKI SUPERHEROJ: Potez Džona Terija zbog ljubavi prema Čelsiju vredan pažnje i bezrezervnog divljenja (FOTO)

Objavljeno: 03.07.17 u 00:00

Karijera Džona Terija obeležena je brojnim skandalima, ali je u sam smiraj velike karijere odlučio da učini nešto što će još dugo ostati upamćeno među ljubiteljima fudbala kao primer čiste i bezrezervne odanosti i ljubavi prema jednom klubu.

Iako u poznim igračkim godinama, Teri je veoma lako mogao da nađe mesto u nekom timu iz sredine tabele Premijer lige, da odigra još godinu ili dve, i potom okonča karijeru.

I zvali su klubovi – Vest Hem, pre svih, mnogi su spominjali i Mančester Siti, ma nije bilo kluba koji nije dovođen u vezu sa Terijem…

A on je danas saopštio da je prihvatio uslove koje mu je ponudila – Aston Vila.

Tako će doskorašnji štoper Čelsija poslednje utakmice u karijeri odigrati u Čempionšipu, u dresu velikana iz Birmingema.

Ali nije to najbitnije, već razlog za takvu odluku.

Naime, kada su ga upitali zašto je to odlučio, odgovor je bio čist i dečački:

– Ne želim da igram protiv Čelsija.

Iz tog razloga je odbio i Svonsi, i VBA, i Vest Hem, i ekipe širom sveta… 

Iako je mnogo puta svojim ponašanjem dovodio u sumnju sve ono što je izgradio kao vođa jednog od najvećih timova kada je u pitanju 21. vek, u trenutku kada je mogao na sve to zaboraviti, on je odlučio da ode toliko daleko i da pristane na igranje u drugoj ligi, samo da ne bi morao da igra nasuprot momaka u dresu tima za koji je nastupao skoro dve decenije.

Džon Teri će potpisati sutra jednogodišnji ugovor sa Aston Vilom i pomoći joj da se vrati u elitu.

Istovremeno, pokazaće svima zašto je traka ekipe sa Stamford Bridža bila na njegovoj ruci, ne na ruci Frenka Lamparda…

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter