1
Evropske lige

12.11.16 World Cup Qualifier - European Group D - Wales v Serbia - Nemanja Matic of Serbia

OSTRVSKE VESTI: Najveća plata za Srbina u Mančester junajtedu

Objavljeno: 26.06.17 u 18:00

Engleski mediji su preneli da srpski reprezentativac Nemanja Matić prelazi iz Čelsija u Mančester junajted za izuzetnu platu, kao i da će đavoli za ovaj transfer dati oko 45 miliona evra.

Situacija oko transfera 28- godišnjeg Nemanje Matića postala je jedan od hitova letnjeg prelaznog roka.

Kako prenose engleski mediji, pre svih ‘Dejli star’, srpski reprezentativac će ponovo sarađivati sa Žozeom Murinjom i to za skoro duplo veću platu nego što je imao u Čelsiju.

Portugalac je insistirao da naš fenomenalni vezista pojača Junajted i nije štedeo novac da ga dovede, a takva ponuda nije mogla da se odbije- naime,  Matić je u Čelsiju zarađivao 90.000 funti nedeljno, godišnje u evrima 5.300 000. Sada je od novog kluba dobio mnogo jači ugovor po kome će mu svakog meseca na račun biti uplaćivano 155.000 funti, što je u evrima 9 miliona godišnje. Takođe, Čelsi će na ime obeštećenja inkasirati oko 45 miliona evra, a taj novac su već investirali u dovođenje Bakajoka iz Monaka.

Nemanja je i pre ove povišice bio najplaćeniji srpski igrač. Posle njega još samo Nemanja Gudelj u Tjanđin Tedi i Aleksandar Kolarov u Mančester sitiju zarađuju preko pet miliona evra godišnje.

Matića ovih dana očekuje pregled, pa potpis, a 9. jula Mančester junajted kreće na turneju po SAD.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter