4
Fudbal

FOTO: STARSPORT/ MATEUSZ BOSIACKI / 400MM.PL / NEWSPIX.PL

LALATOVIĆ: Još jednom smo pokazali da imamo kvalitetne igrače, Srbija treba da bude ponosna

Objavljeno: 24.06.17 u 09:10

Drugim porazom u grupi su ‘Orlići’ završili takmičenje na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj.

Ovoga puta su od U21 selekcije Srbije bolji bili Španci koji su minimalnim rezultatom ostvarili i treću pobedu u grupi.

Čak i pre ove utakmice je bilo jasno da Srbija više nema ni matematičke šanse za prolaz u polufinale. Puleni Nenada Lalatovića su bili konkurentni na startu, ali je ipak u 38. minutu ‘furija’ slomila optop i preko Suareza došla do vođstva. Još jedana ključna stvar se odigrala tri minuta kasnije, kada je Uroš Đurđević zbog udaranja laktom dobio drugi žuti karton i napustio igru.

– Čestitam Španiji na prolasku u polufinale. Aspolutno zasluženo, jer su kroz ovu grupnu fazu definitivno pokazali najviše. Još jednom smo pokazali da Srbija ima jako kvalitetne mlade igrače i da su sa pravom bili evropski i svetski prvaci. Jer odigrati na ovakvom nivou, protiv ovakve reprezentacije sa igračem manje to samo pokazuje kakav kvalitet ima Srbija. I Srbija treba da bude ponosna što ima ovakve igrače, izjavio je Lalatović.

Iako su njegovi izabranici na tri odigrane utakmice imali samo jedan nerešen ishod i dva neuspeha u kojima nisu ni postizali golove, strateg Čukaričkog je zadovoljan pokazanim u Poljskoj.

– Planski smo malo i prepustili odličnoj reprezentaciji Španije da igra više po krilima. Taktički smo želeli da zatvorimo igru po centrali. Da pokušamo da ih iznenadimo, posle oduzete lopte na našoj polovini, da tražimo loptu u prostor iza njihovih leđa, da postignemo pogodak… Ali teško je bilo u tome uspeti, jer smo celu utakmicu imali igrači manje… Drugo poluvreme, pošto smo morali tako, sjajno smo se branili. Uspeli da odbranimo naš gol mada je Španija imala jednu do dve imali stopostotne šanse što je i normalno kada imate igrača manje. Ali imali smo i mi u poslednjih 10 minuta dve stopostotne šanse, zaključio je Lalatović.

0
0

4 Komentara

  1. Ajde vec jednom da se manemo glupih floskula i izgovora(čvrsto u odbrani i iz tranzicije ugroziti gol protivnika). To su gluposti kada je neko nemoćan kao ekipa. Još u mlađim kategorijama treba raditi na ekipnom postavljanju sredine terena kada se brani i tako isto kada napada(taktičko i zonsko postavljanje)!!! Naši treneri još uvek koriste zastarele metode. Decu naučiti gde da se postave kako da reaguju kako u grupi tako kao pojedinac,šta reći o kondicionim trenerima(zastarele metode) a ima momaka koji se razumeju i koji bi doneli boljitak!!! Sve u svemu: talenata ima ali su već u mlađim kategorijama pogrešno učeni od loših trenera pa nam je tako i postavka u igri takva!!! Mora da se menja način već u mlađim kategorijama(imamo ljude za to samo treba pustiti da rade)!!! Nije ista priprema za ligu i za turnirsko takmičenje!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Lalatovicu vataj se Cukarickog i ne pametuj puno, to ti je limit…sa prvacima sveta odigras samo jednu neresenu, i to jedva protiv nesretnih Makedonaca i ti si zadovoljan. Veciti si luzer sto si opet dokazao!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter