0
Fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

EP ZA MLADE: Loše drugo poluvreme koštalo Srbiju pobede, Đurđević sprečio poraz (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.17 u 19:57

Sve je krenulo dobro, ali su ‘orlići’ ispustili pobedu u drugih 45 minuta.

Srbija je remizirala u drugom kolu grupe B na Evropskom prvenstvu sa Makedonijom rezultatom 2:2.

Naši reprezentativci su odlično počeli, ofanzivna igra i pritisak pulena Nenada Lalatovića su urodili plodom u 25. minutu kada je Andrija Živković prebacio loptu sa desnog na levo krilo, u nastavku akcije je oboren Grujić u kaznenom prostoru ali nije bilo penala, nije bilo ni u još jednoj očiglednoj situaciji kada je posle centaršuta lopta pogodila u ruku igrača Makedonije, ali se ona odbila do Mijata Gaćinovića. Bez većih problema ju je vezista Ajntrahta prosledio ka mreži.

U drugoj polovini kao da se selektor Lalatović odabrao za nešto oprezniju taktiku, nije bilo više onog ofanzivnog pristupa koji je stvarao šanse, te je samim tim Makedonija preuzela inicijativu. To se prvi put isplatilo u 64. minutu kada je lopta pogodila u ruku Andriju Živkovića, te je dosuđen jedanaesterac za Makedonce koji je realizovai Bardhi. Skoro 20 minuta kasnije je makedonski tim preokrenuo iz akcije koja nije bila preterano opasna, ali je Đorđev video loše pozicioniranog Vanju Milinković – Savića i prevario ga iz velike udaljenosti.


Nikola Gjorgjev Goal HD – Serbia U21 1-2 FYR… by riqezi

A onda su usledila prava uzbuđenja. Čim je Srbija zaigrala ponovo otvorenije, nastale su prilike, kao i gol. Veoma lepu akciju u 89. minutu je završio udarcem glavom Uroš Đurđević i doneo nadu našoj zemlji za pobedu. Samo nekoliko momenata kasnije smo mogli i do preokreta, ali Ožegović nije uspeo da iz neposredne blizine pronađe put do mreže.


DJurdevic Serbia U21 2 – 2 FYR… by taftadarka2016

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA – MAKEDONIJA 2:2 (1:0)

(Gaćinović 24, Đurđević 90 – Bardi 64 PEN, Đorđev 83)

Srbija (4-2-3-1): Milinković Savić – Gajić (od46. Filipović), Jovanović, Veljković, Antonov (od 78. Ožegović) – Maksimović, Grujić (od 52. Ristić) – Živković, Gaćinović, Plavšić – Đurđević.

Makedonija (4-2-3-1): Aleksovski – Murati, Zajkov, Velkoski, Demiri – Nikolov, Bardi, Avramovski (od 46. Georgijev), Babunski (od 58. Elmas), Markoski – Radeski (od 86. Pivkovski).

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter