0
Evropske lige

OBARA REKORD ENDIJA KEROLA: Mohamed Salah postao najplaćeniji igrač u istoriji Liverpula

Objavljeno: 20.06.17 u 17:09

Fudbalski klub Liverpul postigao je danas dogovor sa Romom o transferu igrača Mohameda Salaha za 39 miliona funti, što će biti rekord engleskog kluba.

Mediji u Liverpulu preneli su da je transfer vredan 39 miliona funti, odnosno 44,2 miliona evra i da će egipatski fudbaler zarađivati 90.000 funti nedeljno, odnosno skoro 102.000 evra.

To će biti rekordan transfer Liverpula, nakon što je klub 2011. godine platio Endija Kerola 35 miliona funti.

Salah bi danas mogao da obavi lekarske preglede, a kada ih prođe potpisaće petogodišnji ugovor.

Liverpul je nekoliko godina bio zainteresovan za 25-godišnjeg Salaha, koji će postati drugo pojačanje ‘crvenih’ u letnjem prelaznom roku, posle dolaska Dominika Solankea.

Liverpul je pokušao 2014. godine da dovede Salaha, dok je igrao za Bazel. Međutim, Salah je prešao u Čelsi, ali se na Stamford Bridžu nije najbolje snašao zbog čega je godinu dana kasnije otišao na pozajmicu u Fiorentinu, a zatim i u Romu, sa kojom je potpisao ugovor prošlog avgusta.

Salah je prošle godine bio jedan od najboljih fudbalera Rome, potigao je 19 golova, od kojih 15 u Seriji A, uz 13 asistencija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter