0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Igrao za Juventus pa došao u Vojvodinu, postigao jedan gol – ali za pamćenje (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.17 u 23:55

Iako na zalasku karijere, pokazao je da su te noge nekada pravile probleme najvećim klubovima Serije A.
‘Bomba’, u pravom smislu te reči, bio je dolazak Stivena Apije u Srbiju.

Iako se znalo da to više nije onaj majstor iz Parme i Juventusa, velika je čast da jedno takvo ime nastupa u našem prvenstvu, i to ne za Zvezdu ili Partizan, već za Vojvodinu.

U Novom Sadu je nekako morala da se popuni rupa nastala odlaskom Slobodana Medojevića u Volfsburg, izabrano pojačanje za poziciju zadnjeg veznog bio je Stiven Apija koji je nastupao za Ćezenu. U nekoliko dana sve je bilo gotovo, prvo je stigao nekadašnji igrač Partizana Almami Moreira, a potom i Apija.

Osvojio je sve što se može osvojiti u Gani, Kup Italije sa Parmom i Superkup iste zemlje sa Juventusom, duplu krunu u Turskoj sa Fenerbahčeom i došao u Novi Sad da pomogne Vojvodini.

U Superligi je odigrao 11 utakmica i postigao svega jedan gol, a taj pogodak će dobro biti upamćen. Vojvodina je u borbi za izlazak u Evropu igrala sa Crvenom zvezdom, pobedila je 2:1 a strelac drugog gola je bio Apija koji je na maestralan način savladao Bobana Bajkovića.

Uostalom, pogledajte na 0:16 snimka:


(Izvor: YouTube/TheGhanaBlackstars)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter