0
Fudbal

FOTO: STREAMABLE PRINTSCREEN

EP U-21: ‘Šlajfovanje’ koje je Poljsku koštalo poraza (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.17 u 23:12

Iako je velika psihološka prednost bila na strani Poljske, nisu uspeli da sačuvaju i rezultatsku.
Danas su odigrana prva dva duela Evropskog prvenstva za mlade. Slovačka je sa 2:1 porazila Poljsku dok su Švedska i Engleska igrali bez golova.

Slovačka je tako izbila na prvo mesto grupe A, zahvaljujući preokretu protiv domaćeg tima. Poljska je realizovala prvi dobar napad na utakmici i preko Lipskog koji se odlično snašao u kaznenom prostoru Slovaka došla do vođastva već u 53. sekundi utakmice. Zasigurno najlepši prodor prvog dana Evropskog prvenstva imao je Jaroslav Mihalik koji je pronašao Hrijena, a on asistirao Valijentu za izjednačenje.

‘Gosti’ su potom imali još jednu dobru šansu kada je Mihalik pogodio samo stativu, ali i pošteno uzdrmao domaću publiku. A onda jedna nespretna situacija u odbrani Poljaka. Sve je išlo ka tome da će preokrenuti Slovačka, i to se desilo nakon loše reakcije Jana Bednareka koji se okliznuo, loptu je pokupio Šafranko i doneo prednost svojoj reprezentaciji.


Pavol Safranko Goal HD – Poland U21 1 – 2… by MixxiTV1

U prvom meču dana je Švedska propustila ogromnu priliku da napravi podvig i porazi jedne od favorita, reprezentaciju Engleske. Bezopasan je bio ‘Albion’, samo jedan šut u okvir gola za 90 minuta igre i za to je mogao da bude kažnjen u 81. minutu kada je u svom kaznenom prostoru Čilvel grubo zaustavio Valkvista. Isti igrač je stavio loptu na kreč i pokušao da plasiranom loptom po sredini donese prednost Šveđanima, što nije uspeo zahvaljujući sjajnoj reakciji Pikforda.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE:

Grupa A:

Engleska – Švedska 0:0

Poljska – Slovačka 1:2 (1:1)
(Lipski 1 – Valjent 20. Šafranko 78)

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter