1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GOTOVO JE – RIKARDINJO PREDSTAVLJEN NA MARAKANI: Naučen sam da igram lepo za oko! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.17 u 17:31

Brazilac Rikardinjo, za koga se smatra da je najveće pojačanje ovog leta, potpisao je danas ugovor sa Crvenom zvezdom na dve plus jednu godinu.

Rikardinjo je rođen 1989. godine i zbog toga je izabrao da u Crvenoj zvezdi nosi dres sa brojem 89. Na samom početku prilikom potpisivanja ugovora sa sportskim direktorom Mitrom Mrkelom izjavio je da je impresioniran svojim novim klubom.

– Crvena zvezda je veliki klub, baš kao što su Korintijans i Flamengo u Brazilu. Želim na terenu da potvrdim svoj kvalitet – bilo je prvo što je rekao brazilski ofanzivac.

– Kao i ovde, i u Brazilu od igrača takođe traže kvalitetne igre i lepe za oko, tako da očekujem da i u Crvenoj zvezdi pružam isti kvalitet. Na to sam navikao od početka karijere i, jednostavno, tako sam naučen – ohrabrio je navijače Rikardinjo.

FOTO: FC Sheriff

Najveća preporuka za dolazak u Ljutice Bogdana bio je njegov učinak proletos u dresu Šerifa iz Tiraspolja u Moldaviji, gde je na 15 utakmica postigao 14 pogodaka.

– Istina je, prošlu sezonu sam imao veoma uspešnu u Šerifu. Nadam se tome i ovde, ali pre svega očekujem da ekipa beleži dobre rezultate, kao i da ostvari zacrtane ciljeve, što je najbitnije.

Razjasnio je i koje mu pozicije najviše odgovaraju.

– Preferiram igranje na levom krilu, ali mogu da igram i na desnom, kao i u samom špicu.

U Moldaviji se najviše družio sa Vujadinom Savićem, bivšim defanzivcem crveno-belih, za koga se takođe spekulisalo da bi mogao da se vrati na Marakanu.

– Jako sam dobar prijatelj sa Vujadinom Savićem i voleo bih da igram sa njim i u Zvezdi. Vujadin je štoper, ali je pokazao da ume da zatrese mrežu i takav igrač je uvek potreban svakom timu. Prvi put sam u Beogradu, slušao sam od Savića dosta impresija o Beogradu i sada kada sam došao, veoma mi se dopada – zaključio je Brazilac, najnovije i možda najveće pojačanje crveno-belih.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter