0
Fudbal

FOTO: FIFA

KORAK NAPRED: Predsednik Kine Si Điping i Đani Infnatino se sastali

Objavljeno: 14.06.17 u 15:30

Kineski predsednik Si Đinping sastao se danas s predsednikom Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đanijem Infantinom, dok se spekuliše da Kina planira da se kandiduje za domaćina Svetskog prvenstva.

Si je na sastanku u Pekingu zahvalio Infantinu na podršci u razvoju fudbala u Kini.

– Mi smo svesni da FIFA obraća mnogo pažnje na razvoj fudbala u Kini i verujem da saradnja Kine i FIFA ima svetlu budućnost. Hvala – rekao je Si.

Infantino je rekao predsedniku Kine, koji je veliki ljubitelj fudbala, da je cilj Fife da pokrene „novu eru fudbala, ne samo u Kini, nego i u celom svetu“.

Sastanak je održan posle nagoveštaja da bi Kina mogla da se kandiduje za domaćina Svetskog prvenstva 2030. ili 2034. godine, u sklopu planova administracije Si Đipinga o velikom medjunarodnom uspehu kineskog fudbala.

Kina je jednom igrala na Svetskom prvenstvu, 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji i pretrpela je sva tri poraza u svojoj grupi.

U azijskim kvalifikacijama reprezentacija Kine zauzima poslednje mesto u Grupi A sa šest bodova iz osam utakmica i nije se plasirala na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter