3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ISTA META, ISTO ODSTOJANJE: Srbija nije uspela da izbaci Vels iz trke za Rusiju (VIDEO)

Objavljeno: 11.06.17 u 22:37

U derbiju 6. kola grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji reprezentacije Srbije i Velsa remizirali su na stadionu ‘Rajko Mitić’ rezultatom 1:1 (0:1).

Velika su bila očekivanja selekcije Srbije pred meč sa Velsom, o čemu svedoči i večerašnjih više od 45.000 gledalaca na stadionu ‘Rajko Mitić’ koji su došli da podrže naš nacionalni tim u možda najvažnijem koraku ka plasmanu na Mondijal.

Međutim, trka će se nastaviti, pošto su timovi ostali na istoj udaljenosti kao i pre ovog kola. Srbija i Irska sada imaju 12 bodova, a Vels i Austrija po osam bodova.

U prvih 25 minuta današnjeg meča nije bilo gotovo nikakvih dešavanja na terenu, a onda je u samo pet minuta Srbija imala tri vrlo dobre prilike za gol, koje nije iskoristila. Prvo je Mitrović šutirao glavom pored gola, zatim je Kostić loše zahvatio loptu na oko 12,13 metara, a minut posle je ponovo Mitrović bio u šansi, ali gola ponovo nije bilo.

A onda je stigla kazna u 34. minutu. Prvo je Vladimir Stojković nepotrebno gradio loptu na ivici svog šesnaesterca, izgubio duel i napravio prekršaj, posle kog je izveden skraćeni korner za Vels.

Zatim je Luka Milivojević povlačio Vouksa za dres u skoku, gde je bio inferiorniji, i sudija je pokazao na ‘belu tačku’. Penal je izveo Eron Remzi i ‘panjenkom’ savladao Stojkovića za vođstvo gostiju od 1:0.

(Izvor: youtube / Balkan Sport Streams)

Usledila je inicijativa našeg nacionalnog tima, ali bezuspešna. Kraj prvog poluvremena obeležila su dešavanja van terena, odnosno, na tribinama, pošto su navijači Srbije napali pristalice Velsa i želeli da im otmu njihovu nacionalnu zastavu.

A onda na početku drugog dela meča, nova sporna situacija. Utisak je da je sudija De Sousa mogao da pokaže jedanaesterac za ‘orlove’, jer je lopta očigledno pogodila Gantera u ruku u neprirodnom položaju. Penala ipak nije bilo.

Kako je meč odmicao, tako je Srbija pojačavala pritisak i to se napokon isplatilo u 73. minutu.

Nestvarno mirno je Aleksandar Prijović ‘štiklom’ na malom prostoru proigrao saigrača iz napadačkog tandema Aleksandra Mitrovića, kome nije bilo teško da sa par metara reši situaciju jedan na jedan sa golmanom.

(Izvor: youtube / RTS Sajt – Zvanični kanal)

Do kraja je upravo Mitrović imao najveću priliku za potpuni preokret, ali je glavom šutirao pored gola. Ostalo je 1:1 i Srbija je i dalje neporažena u grupi D.

Sledeću utakmicu Srbija igra protiv Moldavije 2. septembra, ponovo na domaćem terenu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Vels 1:1 (0:1)
(Mitrović 73 – Remzi 35p)

Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Žorže de Souza (Portugalija).

Srbija (3-4-2-1): Stojković – Ivanović, Nastasić, Vuković – Rukavina, Milivojević (od 63. minuta Gudelj), Matić, Kolarov – Kostić (od 66. minuta Prijović), Tadić – Mitrović;
Vels (5-4-1): Henesi – Ričards, Dejvis, Čester, Vilijams, Ganter – Ledli, Edvards (od 72. minuta Huvs), Alen, Remzi – Vouks.

[/stextbox]

 

0
0

3 Komentara

  1. A da konacno skapirate da smo mi niko i nista u fudbalu?! svaki osvojen bod je trijumf! Wales je igrao 1/2 finale EP a mi 2 puta remizirali, i sta tu nije dobro? Izbor igraca je stvar izmedju FSS i menadzera tih igraca i sa time mora da se pomirimo. Opusteno pa ako imaju sportsku srecu bice mozda nesto od SP 🙂

    0
    0
    Odgovori
  2. I odigrala je da ga ne izbaci,a da se vels nada i i pokuša da izbaci ostale…bolje imati radnika nego neradnika…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter