0
Fudbal

Fudbal UEFA EURO U-21Czech Republic Srbija U21 v Danska U21 from left Uros Spajic Marko Petkovic and Aleksandar Pantic Prague, 23.06.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

DIREKTOR NAŠE REPREZENTACIJE: Svako ko sebi da za pravo da napravi problem, taj je neprijatelj Srbije

Objavljeno: 11.06.17 u 09:50

Na večerašnjoj utakmici između Srbije i Velsa biće angažovano oko 2.500 policajaca raznih službi u cilju rešavanja i suzbijanja mogućih problema i nereda.

Na beogradskoj ‘Marakani’ večeras bi reprezentacija Srbije pobedom nad Velsom ostala prva u grupi i napravila veliki korak plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Na utakmici će biti više policije nego na bilo kom do sada odigranom meču. Utakmicu će obezbeđivati oko 2.500 policajaca, među kojima oko 500 žandarma, a prisutni će biti i pripadnici SAJ.

– ‘Marakana’ je mnogo teža za obezbeđivanje od stadiona Partizana i uvek se utakmice na tom stadionu obezbeđuju sa više policije. Na utakmici sa Velsom biće više policije nego na svim pređašnjim utakmicama visokog rizika. Nažalost, ovo ne bi trebalo da je takva utakmica, izjavio je predstavnik policije

Kako dodaje, osim direktno angažovanih pripadnika MUP, sve jedinice biće u pripravnosti, oko stotinak policajaca u rezervi, a na tribinama i pripadnici u civilu.

– Mi smo ovoj utakmici koja je visokog rizika preduzeli maksimalni nivo bezbednosti. Napravili smo dva prstena oko stadiona i niko bez karti i akreditacija neće moći da prođe. Angažovali smo 770 redara koji će striktno kontrolisati sve na ulazu, ali i oko stadiona, Sa MUP-om smo 15 dana u svakodnevnoj komunikaciji. Imamo maksimalnu podršku svih njihovih službi i jedinica. Sigurni smo da će biti dovoljno snaga i resursa da utakmca protekne bez nereda. Na svim ulazima, kako u VIP, tako i novinarskim biće postavljeni i kontrolni KD punktovi, rekao je komesar za bezbednost FSS Ljubisav Sekulić.

Operativni podaci bezbednosnih službi ukazuju na to da grupa ekstremista, koji se ne mogu smatrati navijačima, planira da izazove incidente zbog kojih bi FIFA kaznila reprezentaciju Srbije ili Fudbalski savez Srbije. Prema ovim podacima, huligani ne idu pošto-poto na varijantu pravljenja nereda koji bi doveli do prekida utakmice ili diskvalifikacije Srbije. Prvenstveno im je namera da neprimerenim ponašanjem izazovu finansijsko kažnjavanje FSS i okaljaju ugled do sada uspešne reprezentacije

Međutim, s obzirom na ranije prekršaje našeg saveza (šest kazni u poslednjih pet godina), ali i na upozorenja FIFA i UEFA, ako bi huligani uspeli u svojim namerama, Srbija bi vrlo lako mogla da bude čak i izbačena iz kvalifikacija.

Grupa ekstremista koja namerava da izazove nerede dugi niz godina ima bliske veze sa pojedinim fudbalskim funkcionerima. Javna je tajna da su plaćeni na mesečnom nivou za poslušnost, kao i da uprave fudbalskih klubova žmure na činjenicu da se na tribinama može kupiti i droga. Scenario koji su spremni da izvedu je već viđen u duelu s Italijom u Đenovi, kada je prekinuta utakmica.

Goran Bunjevčević, tehnički direktor reprezentacije, kaže da ‘svako ko sebi da za pravo da napravi problem je neprijatelj Srbije’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter