0
Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA SP: Kejn spasio Engleze i nastavio sjajnu sezonu, Mile Novaković se oprostio u stilu

Objavljeno: 10.06.17 u 21:11

‘Albion’ nije dozvolio ogromno iznenađenje u komšiluku.
Danska, Slovenija i Severna Irska su trijumfovali u kavlifikacijama za Mondijal, dok su Škotska i Engleska remizirali.

Dva dobra poznanika srela su se danas u Glazgovu kako bi još jednom odmerila snage. Nije baš počelo idealno, grupa igra kakva je inače ustaljena na ovim prostorima je imala primat na početku, ali je strasti već u trećem minutu smirio sudija Taljavento tako što je pokazao žuti karton Skotu Braunu.

Onda je usledilo drugo poluvreme, dosta bolji fudbal i od 70. minuta prava magija na ‘Hempden parku’. Prvo je Okslejd – Čemberlejn doneo vođstvo gostima, pa je neverovatnu radost Škotima priredio Grifits sa dva gola, u 87. i 90. minutu. Imali su domaćini pobedu u rukama, ali se postarao Hari Kejn da se to ipak ne desi, i u trećem minutu nadoknade bio strelac izjednačujućeg gola.

Danska je odlično počela protiv Kazahstana, slomila otpor nezgodnog domaćina u 27. minutu preko Jorgensena, a potom je u finišu poluvremena Islamkan zaradio direktan crveni karton. To je dodatno olakšalo posao danskoj reprezentaciji koja je preko Eriksena sa bele tačke u 50. minutu duplirala razliku. Ipak, u 76. minutu je domaćinu nadu doneo Kuat, ali je nakon nekoliko akcija Dolberg otklonio sve nedoumice.

Selekcija Roberta Prosinečkog je pretrpela i treći poraz u kvalifikacijama, a jedini strelac za Severnu Irsku je, i to u nadoknadi vremena, bio Dalas. Slovenija je takođe slavila bez primljenog gola, a postigla je dva. Prvi je bio delo Iličića, a drugi Novakovića koji će se oprostiti od nacionalnog dresa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Kvalifikacije za SP, šesto kolo

Grupa C

Azerbejdžan – Severna Irska 0:1 (0:0)
(Dalas 90+2)

20.45 Norveška – Češka

20.45 Nemačka – San Marino

Grupa E

Kazahstan – Danska 1:3 (0:1)
(Kuat 76 – Jorgensen 27, Eriksen 50 PEN, Dolberg 81)

20.45 Crna Gora – Jermenija

20.45 Poljska – Rumunija

Grupa F

Slovenija – Malta 2:0 (1:0)
(Iličić 45+2, Novaković 84)

Škotska – Engleska 2:2 (0:0)
(Grifits 87, 90 – Okslejd – Čemberlejn 70, Kejn 90+3)

20.45 Litvanija – Slovačka

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter