0
Fudbal

FOTO: FIFA

NEZAPAMĆEN SKANDAL: Dvostruki aršini FIFA za posledicu imali nešto veoma ružno (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 08.06.17 u 15:58

Reprezentativci Saudijske Arabije gostovali su u Australiji u okviru kvalfikacija za šampionat sveta 2018. godine u Rusiji, i tom prilikom fudbaleri ove reprezentacije su učinili nešto veoma ružno.

Pre početka susreta zvanični spiker je pozvao prisutne da minutom ćutanja odaju počast žrtvama terorističkog napada u Londonu, ali to nije naišlo na dobar odjek.

Naime, reprezentativci Saudijske Arabije su, dok su igrači Australije mirno stajali, odlučili da taj poziv izignorišu, i umesto toga nastavili su sa zagrevanjem.

(Youtube/FootyLive)

Iako je svakako veoma ružan gest za koji ne postoji opravdanje, ne bi trebalo zanemariti ni dvostruke aršine FIFA i UEFA.

Podsećamo, kada je Istanbul u julu 2016. godine potresao teroristički napad, UEFA je odbila da susret četvrtfinala šampionata Evrope između Poljske i Portugala započne minutom ćutanja jer „to je običaj samo kada su u pitanju događaji i osobe vezane za fudbal, ekipe koje se takmiče ili domaćin takmičenja“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter