0
Fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

FUDBALERI SAUDIJSKE ARABIJE ŠOKIRALI PLANETU: Ali stiglo je objašnjenje o odavanju počasti (VIDEO)

Objavljeno: 08.06.17 u 21:25

Igrači Saudijske Arabije odbili su da odaju počast žrtvama terorističkog napada u Londonu, u kojem je u subotu poginulo osam osoba.
Pred početak današnje utakmice s Australijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo spiker na stadionu u australijskom gradu Adelaidi je pozvao na minut ćutanja.

Igrači Australije su se okupili na sredini igrališta i stali jedan uz drugog zagrljeni, dok su se fudbaleri Saudijske Arabije razdvojeno šetali po svom delu terena.

Dve od osam osoba ubijenih u terorističkom napadu u Londonu 22. maja bile su državljani Australije.

Fudbalski savez Australije je posle meča saopštio da su Saudijci znali da će biti minut ćutanja, ali da su odbili da učestvuju.

– I Azijska fudbalska konfederacija i ekipa Saudijske Arabije složili su se da minut ćutanja može da bude održan. Zvaničnici saudijske reprezentacije takodje su obavestili FFA da ta tradicija nije deo saudijske kulture, da će njihovi igrači zauzeti pozicije na svojoj strani terena, a poštovati naš običaj, saopštio je australijski savez.

Predstavnici svetske fudbalske organizacije FIFA po pravilu se sastaju sa zvaničnicima oba tima i sudijom dan pred utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kako bi razmotrili sva pitanja u vezi s protokolom, uključujući i planove za minut ćutanja.

Australija je pobedila Saudijsku Arabiju 3:2 i izjednačila se s njom po broju poena na tabeli.

Japan, Saudijska Arabija i Australija sada imaju po 16 bodova na vrhu tabele, ali Japan ima utakmicu manje. Dve prvoplasirane ekipe direktno će se plasirati na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, dok će trećeplairani tim igrati u baražu.


(Izvor: YouTube/MONA LIZZA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter