1
Domaći fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

SAD MOŽE I ZA MANJE PARA: Htela ga je Zvezda, tražio je mnogo, a sada ide u bivšeg šampiona Evrope

Objavljeno: 06.06.17 u 14:10

Trebalo je letos da bude veliko pojačanje Crvene zvezde u borbi za titulu, ali su crveno-beli odustali od njega, sada će pojačati bivšeg šampiona Evrope sa promenjenim imenom.

Nadale su se Delije da će ‘rumunski bombarder’ Konstantin Budesku doći na stadion ‘Rajko Mitić’, ali su njegovi prohtevi bili nerealni za Crvenu zvezdu. Na kraju ostao je u Astri do kraja sezone, a sada će za mnogo manje pare nego što je tražio Beograđanima preći u nekadašnju Steauu, a sada FSCB.

Tim iz Bukurešta nije uspeo da se domogne titule u Rumuniji, ona je pripala Vitorulu, te posle tri godine pauze nekadašnja ‘rumunska zvezda’ ponovo želi do trona. Takođe, želja su i dobri rezultati u Evropi, te je prvi čovek kluba Điđi Bekali želi da pojača sastav i dovede iskusnog vezistu Budeskua.

Cena koju Astra traži je 750 hiljada evra, a igraču bi pripalo oko 400 hiljada evra na ime plate. Duplo manje nego što je to tražio zimus kada se govorilo o prelasku u Crvenu zvezdu. Tada je Budesku navodno tražio da godišnje sa svim bonusima izađe na nekih 800 hiljada evra.

– Platićemo klauzulu, Budesku je tražio nešto u ugovoru i ja sam rekao “da”. Drugim rečima, već sutra moramo da završimo papire, jer se sa Budeskuom nikad ne zna. Sutra bi trebalo da potpiše. Ne možemo da igramo protiv evropskih klubova ako nemamo tako kvalitetne igrače. Zbog toga je on igrač kojeg sam najviše želeo i zbog toga smo zimus toliko insistirali na njegovom dovođenju – rekao je Điđi Bekali.

Budesku je prošle sezone odigrao 40 utakmica za Astru u svoim takmičenjima, postigao 13 golova i zabeležio 20 asistencija.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter