0
Fudbal

12.11.16 World Cup Qualifier - European Group D - Wales v Serbia - Nemanja Matic of Serbia

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO: Braća Matić o utakmici Srbije sa Velsom

Objavljeno: 05.06.17 u 20:00

Fudbaleri Srbije igraju u nedelju od 20:45 časova utakmicu protiv reprezentacije Velsa, a na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi Nemanja i Uroš Matić su govorili o tome.

– Moramo prihvatiti ulogu favorita, ne možemo reći da to nismo na svom terenu, ali dobro znamo da svi napreduju, svi se trude i mnogo ulažu u fudbal. Očekujem uzbudljivu utakmicu, za nijansu smo kvalitetniji. Nisu bezveze stavili kvotu 1.70 na nas, smatra Nemanja.

Ešli Vilijams je odigrao celu sezonu u Evertonu, Džo Alen u Stouku, Aron Remzi je u Arsenalu, ne znam koga bih izdvojio da je odigrao najbolju sezonu. Imaju kvalitetne pojedince, ali pojedinac ne može ništa sam da uradi, moraju da igraju kao ekipa, kao i mi ako želimo dobar rezultat, rekao je Nemanja o činjenici da je mnogo velških igrača deo Premijer lige.

Nemanjin mlađi brat Uroš Matić takođe je pozvan u reprezentaciju.

– Veliki je profesionalac, 100 odsto je u fudbalu, ima dobrih fudbalskih kvaliteta koje je ranijih godina skrivao. Poslednjih godinu, dve je sazreo i radi prave stvari na terenu. Svako ima svoje kvalitete, mislim da smo slični u igri, svi su komentarisali da se isto krećemo, da isto hodamo. Samo ja sam malo iskusniji, rekao je Nemanja o svom bratu.

Uroš Matić je mogao da igra za reprezentaciju Makedonije. Rekao je da je bio gost tog saveza, kada je bio u procesu dobijanja pasoša, ali da se na tome završilo. On je naveo da mu je velika čast da igra za Srbiju.

Ako bude pun stadion neće biti problema sa motivacijom. Treba da im pokažemo da igramo na svom stadionu od prvog minuta i da uzmemo tri boda. – rekao je Uroš.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. Srbija je prva u grupi sa 11 bodova, koliko ima i Irska, dok je Vels treći sa sedam bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter