0
Evropske lige

VREMEPLOV: Kako je Tijago Silva ‘pobedio’ pobačaj i tuberkulozu, i postao ono što jeste (FOTO)

Objavljeno: 04.06.17 u 00:01

Sve i svašta moraju brazilski fudbaleri da prođu, pogotovo oni iz favela, kako bi stigli do uspeha.
Jednu od takvih priča je proživeo i Tijago Silva, jedan od najboljih defanzivaca ikada.

Krenimo ispočetka. Silva je rođen u jednoj veoma siromašnoj porodici, u jednom od najopasnijih kvartova predgrađa Rio de Žaneira. Ali, malo je falilo da ovaj čovek uopšte ne ugleda svetlost dana. Njegova majka je želela da abortira jer je već imala sina i ćerku i mislila je da neće moći da ‘priušti’ još jedno dete, ali je glavnu ulogu odigrao njen otac, odnosno deda štopera PSŽ-a.

– Sedela sam u krilu svog oca i plakala. Nisam želela da pobacim, ali nisam mogla da podižem još jedno dete. Moj otac mi nije dopustio da učinim taj greh, kazala je majka Tijaga Silve, Angela, u dokumentarnom filmu o Brazilcu.

Druga velika nedaća koja je zadesila ovog momka jeste tuberkuloza. Život u ne baš higijenskim uslovima je uticao na to, Tijago je bio veoma talentovan fudbaler ali je šest meseci proveo u bolničkom krevetu, imao je 14 godina i nikoga ko bi stajao iza njega i pronašao mu novi klub.

Ovoga puta je u glavnoj ulozi dedu zamenila majka, koja mu nije dopustila da prestane da igra fudbal, svakodnevno je motivisala Silvu koji nije mogao da se probije u brazilskom fudbalu gde ogroman broj mladića želi svoju slavu u ovom sportu.

Ipak, Tijago Silva je uspeo. Pobedio je sve prepreke koje su mu stajale na putu ka sreći i uspehu u fudbalu. Trenutno je jedan od najboljih u onome što radi, zarađuje dovoljno da ne mora da razmišlja o tome šta će njegovi naslednici jesti, kao što je morao njegov deda za njega, ili majka.

FOTO: Twitter, Vines & Actu Foot
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter