0
Domaći fudbal

FOTO: Crvena zvezda

SPEKTAKL U ŠTIPU: Legendarni Šeki dobio ovacije, pa ‘zapretio’ da će ponovo da zaigra (VIDEO)

Objavljeno: 03.06.17 u 17:50

Treći dan juna 2017. godine stanovnici Štipa i okoline pamtiće jako dugo, ali kao najdraža uspomena ovaj dan ostaće Dragoslavu Šekularcu.

Veliki broj njegovih prijatelja, među kojima i mnogo nekadašnjih Zvezdinih fudbalera, okupilo se kako bi ulepšali veliku svetkovinu priređenu u čast druge Zvezdine zvezde. Šekularcu je u rodnom mestu podignut spomenik, a centralni događaj bila je prijateljska utakmica u kojoj su fudbalsku veštinu odmerili veterani Bregalnice i Crvene zvezde.

Organizator manifestacije je Žarko Kaluđerović, Srbin iz Boke koji je uložio mnogo energije u ovaj događaj kao i opština Štip.

Inače, spomenik predstavlja čuveni Šekijev ‘Oksford’.

Okupljenima na otvaranju spomenika se prvo obratila još jedna naša legenda Boško Đurovski koji je na neki način bio i domaćin i gost. A potom se zahvalio i sam Šeki:

– Nisam veliki govornik kao Boško jer su mi pametne bile noge – našalio se Šeki na početku, a potom nastavio:

– Moram da se zahvalim gradonačelniku Štipa, kao i svim Štipljanima jer su dozvolili da mi se napravi spomenik. Hvala i Žarku Kaluđeroviću kao i Zvezdinim veteranima koji su došli da mi uveličaju ovu proslavu. I da znate da se i danas osećam kao Štipljanin – rekao je Šekularac.

FOTO: Crvena zvezda

Potom je usledilo skandiranje ‘Šeki, Šeki!’, na šta je on regaovao:

– Nemojte da proigram ponovo, majku mu, posle ovakvih aplauza! Još jednom hvala na svemu što ste učinili za mene – rekao je Šeki.

Potom se Štipljanima obratio i Stanislav Karasi, da bi nedugo potom počeo i meč veterana.

Dragoslav Šekularac i dalje važi za jednog od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala i Crvene zvezde. Debitovao je 1955. godine, a za jedanaest godina u klubu odigrao je 375 utakmica i postigao 119 golova.

(Izvor: youtube / Crvena zvezda)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter