0
Evropske lige

ODNEO MILIONE ‘MILIONERIMA’: Tomas Tuhel posle sukoba sa upravom napustio Borusiju Dortmund

Objavljeno: 30.05.17 u 14:50

Nemačka Borusija Dortmund saopštila je danas da Tomas Tuhel više nije trener fudbalera tog kluba.

– Želimo da zahvalimo Tomasu Tuhelu i njegovom stručnom štabu na sportskom uspehu u Borusiji, koji je doživeo vrhunac u subotu u Kupu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti – piše u saopštenju ‘milionera’.

Tuhelov odlazak je, kako se navodi, rezultat njegovog razgovora sa izvšnim direktorom Borusije Hans-Joahimom Vackeom i sportskim direktorom Mihaelom Corkom.

Borusija je saopštila da neće komentarisati detalje razloga razlaska, a povodom medijskih nagadjanja da je Tuhel u sukobu sa Vackeom od eksplozije 11. aprila.

– To je rezultat dugog procesa koji su podržali svi klupski odbori. Pridajemo veliki značaj činjenici da uzrok nije neslaganje dvoje ljudi. Dobrobit kluba Borusija Dortmund, što predstavlja mnogo više od sportskog uspeha, uvek će biti važnija od pojedinaca i mogućih razlika medju njima – navodi se u saopštenju.

Tuhel (43) je imao ugovor do leta 2018. godine, a klub je napustio tri dana posle osvajanja Kupa Nemačke, pobedom nad Ajntrahtom u finalu u Berlinu.

– Hvala navijačima, timu, osoblju, kao i svima koji su nas podržavali. Želim sve najbolje Borusiji – napisao je Tuhel na društvenim mrežama.

Tuhel je Borusiju preuzeo 2015. godine, posle odlaska Jirgena Klopa.

Još je nepoznato ko će ga zameniti na klupi Dortmunda, a nemački mediji su preneli da je glavni kandidat trener francuske Nice Lusijen Favre.

Britanski mediji su u martu preneli da je Arsenal navodno zvao Tuhela da zameni Arsena Vengera na mestu trenera tog kluba, što je kasnije demantovano, ali je ta opcija i dalje moguća.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter