7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TIM ZA LIGU ŠAMPIONA: Partizan kreira ‘silu’ u napadu i bedem u odbrani, pominju se i dva reprezentativca… (FOTO)

Objavljeno: 24.05.17 u 09:34

Iako je finale Kupa Srbije za samo tri dana, mnogi navijači Partizana već gledaju u pravcu letnjeg prelaznog roka i stvaranja tima za napad na Ligu šampiona.

Kada smo na košarkaškom derbiju u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ sreli Petra Škuletića i pitali ga kakve su šanse da se vrati u Partizan, među prvima nam je otkrio da postoji ta mogućnost i sada se sve radi u Humskoj da se sjajni napadač vrati u crno-beli dres.

Ključnu ulogu u tom nagovaranju imaće Marko Nikolić, ali i Miroslav Vulićević, njegov jako dobar prijatelj još iz Vojvodine, jer je sa obojicom veoma dobro sarađivao još u Vojvodini, ali i u Partizanu pre dve godine.

FOTO:STARSPORT

Osim njega, već je poznato da se očekuje povratak Marka Jovanovića, štopera koji je neslavno otišao prošle godine iz Partizana, ali bi sada pod vođstvom novog šefa stručnog štaba mogao da dobije važnu ulogu u napadu na elitu.

Međutim, vrlo verovatno on neće biti jedino pojačanje u defanzivnoj liniji ‘parnog valjka’. U igri su nova imena, pitanje je koliko realna, ali svakako zanimljiva navijačima crno-belih.

FOTO: STARSPORT

Već duže vreme sa Partizanom trenira golman Vladimir Stojković, koji je sa tim klubom već igrao u Ligi šampiona 2010. godine. Istina, reprezentativni golman ima još dve godine ugovor u Notingem Forestu, ali tamo nije u planu i tražiće novi klub.

Zato se u Humskoj nadaju da bi baš Partizan mogao da bude njegova sledeća i nova-stara stanica.

CARDIFF, WALES – Saturday, November 12, 2016: Serbia’s goalkeeper Vladimir Stojković in action against Wales during the 2018 FIFA World Cup Qualifying Group D match at the Cardiff City Stadium. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

Još jedno ime intrigira Grobare, a došlo bi pravo iz španske Primere i reprezentativnog je kalibra. U pitanju je desni bek Antonio Rukavina, koji je iz Partizana otišao pre 10 godina, a pre toga je nosio kapitensku traku.

Baš kada je potpisao novi ugovor sa Viljarealom i činilo se da će možda i završiti karijeru u dresu ‘žute podmornice’, Rukavina je ispao iz prve postave, ove sezone odigrao samo četiri utakmice i realna je opcija da se traži novi klub.

Tu Partizan vidi svoju šansu, ali bi finansijski momenat bio veoma važan i nezanemarljiv, s obzirom na trenutna primanja omalenog beka.

12.11.16 World Cup Qualifier – European Group D – Wales v Serbia –
Antonio Rukavina of Serbia celebrates an away point with the fans

Takođe, u igri su i neki domaći igraći i, kao i uvek, Partizan će želeti da ostvari prevrat u domaćim okvira. Već se spominje da bi mogli ponovo da ‘pazare’ u Nišu u ekipi Radničkog.

Spominju se imena poput golmana Žogovića, Travančića, a mogao bi ponovo da se aktivira i transfer Aleksandra Paločevića, plejmejkera Vojvodine, ali to tek u slučaju odlaska Leonarda, a njegov ostanak je ipak prioritet u Humskoj.

0
0

7 Komentara

  1. Kada bi postojala i minimalna sansa ja bih po svaku cenu trazio da se vrati Raca Petrovic. Iskusan igrac sa reprezentativnim i internacionalnim pedigreom, tehnicki potkovan,ima visinu,dobar u defanzivi kao i u napadu,poznat po dobrom udarcu iz daljine,sa Evertonom na centru bi bili tandem snova.Partizanu za napad na Ligu Sampiona trebaju samo prava i kvalitetna pojacanja a od pomenutih povratnika to bi bili Stojkovic (prevashodno zbog iskustva i odbrane penala), Skuletic (kvalitet i tip nekadasnjeg engleskog centarfora) i vec navedeni majstor Raca Petrovic.Ivica Ilijev kaze da vec nekoliko meseci radi na dovodjenju novih fudbalera tako da je bolje sacekati i poverovati u njegove mogucnosti jer sve sto je doveo poput Evertona,Leonarda i Djurdjevica je za 10.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovakve vesti služe za popunu medija.Partizan će morati da dovede neke igrače,ali se bojim da neće biti ni približnog kvaliteta ovima koji odlaze.Skockaće se neki tim koji će ovde biti dominantan,ali dalje ništa.

    0
    0
    Odgovori
  3. Eeeh, Stojke bi bio odlicno resenje, kao i Skuletic, ALI ako Leo ostane..mada, obicno bude neko treci ili cetvrti (mada su OVI ODLICNI ZA „MAZANJE OCIJU“ i s’krivanja traga i onda sevne „BOMBA“…) .. .!. XXAAXXAA .!. Ma, najvaznije je da smo otkinuli „gane i da smo ih vratili u njihovo prirodno staniste..u RUPPPUUUU … .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter