1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RADOSLAV BATAK: Želim da poručim Mirku Poledici, ništa se čudno ne dešava u Novom Sadu (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.17 u 09:05

Vojvodina i Radnički sinoć su igrali nerešeno 0:0, u petom kolu plej ofa Superlige Srbije.

Posle remija njegovog tima protiv Radničkog, šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da su dva tima pokazala da igraju pošteno i tako demantovali glasine koje su se bile pojavile u javnosti, po kojima će crveno-beli navodno pustiti Nišlije da pobede.

– Pre svega, želeo bih da odgovorim mom prijatelju Mirku Poledici i kažem da se ništa čudno ne dešava u Novom Sadu. Vojvodina i Radnički su pokazali da nema nikakvog lopovluka, već da se igra pošteno, fudbalski i fer, te da ovom utakmicom Srbija treba da se podiči. Ekipa Radničkog je organizovana ekipa, a od dolaska nove uprave i sa proverenim trenerom, učinili su mnogo i napravili velike korake. Želim da ih pohvalim, jer iako sam do sada vodio mali broj utakmica kao šef stručnog štaba, ovo je najkorektnija ekipa sa kojom smo do sada igrali – kaže Batak.

Njemu je, poput njegovom kolegi Rastavcu, zasmetalo to što su pred ovu utakmicu kružile razne priče i teorije.

– Juče sam i kod vas video nevericu kada sam rekao da hoću da vidim na koje mlade igrače možemo da računamo u sledećoj sezoni. Ne znam kada je neko od vas poslednji put bio u Veterniku da pogleda trening i da vidi kakvi su ti igrači. Ako čitavog života budemo sumnjali u ljude koji pošteno rade svoj posao i nanosili im takav pritisak, onda ne znam čemu moj entuzijazam i dobra volja da uradimo nešto u srpskom fudbalu, u Vojvodini i svom gradu. Ja tri noći nisam spavao. Utakmica je bila za publiku, interesantna na obe strane, sa mnogo duela, šansi… Ovo danas je bio spektakl pred, nažalost, malim brojem navijača – ističe Batak.

FOTO: STARSPORT

Na konferenciji za novinare posle meča, predstavnici medija upitali su ga da prokomentariše situaciju pred kraj prvog poluvremena, kada je sudija Petar Piper poništio pogodak Milana Sprema.

– Golovi se poništavaju i priznaju u svim evropskim ligama. U četvrtfinalu Lige šampiona, Bajernu su poništena dva gola. Ljudi smo, grešimo. Da li je sve insinuirano i smišljeno? Takav pritisak ne možemo da stvaramo pred utakmicu. Ja sam pokušao da ga ne prenesem na igrače i sam sam sa tim pritiskom živeo, ali ne znam još koliko dugo ću moći ovako – naglašava Batak.

On je takođe upitan da prokomentariše nastup Uroša Stamenića.

– Danas sam ga na sastanku pitao kada je debitovao, pošto sam u novinama pročitao da ćemo izvesti rezervni tim. Velike ekipe i veliki klubovi nemaju rezervni tim. On je debitovao pre dve godine, a na njemu, kao i na svim igračima, jeste da radi i da pruži svoj maksimum. Samo tako će dostići nivo da kad ode u inostranstvo, tamo se i zadrži, a ne da se prvim vozom vrati nazad. Ja im to govorim iz iskustva, jer sam kao fudbaler igrao u četiri zemlje – rekao je Batak.

(Izvor: youtube / Fk Vojvodina)

U narednom kolu, ekipa Vojvodine gostovaće Voždovcu u Beogradu, a taj meč odigraće se u već u sredu.

0
0

1 Komentara

  1. „Posteni“ Batak…. Posle poraza od Zvezde kmecao 5 dana, a posle ispadanja iz kupa nije se oglasavao….gol bio prelep, ali posle faula….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter