0
Fudbal

FOTO: REPRODUCAO/SINA.COM

IZBEGAO KAZNU: Bez postupka protiv Hulka

Objavljeno: 12.05.17 u 12:08

Napadač ekipe Šangaj SIPG, Brazilac Hulk, neće se suočiti sa bilo kakvom kaznom, nakon što je, prema navodima medija u Kini, udario pomoćnog trenera ekipe Gvižu Žičeng, Ju Minga.

Kako navodi kineska štampa, Li Lipeng, zamenik direktora kineske Superlige, rekao je da je došlo do manje rasprave:

Koliko sam ja video, nema dokaza koji bi potvrdili da je prekršeno neko pravilo. Oba kluba su imala želju da dobiju meč, i na poluvremenu došlo je do manjih varnica koje su se nastavile i na putu ka svlačionicama. Ali, iz ove perspektive, nije toliko ozbiljno koliko se činilo u prvom trenutku, rekao je Lipeng za „Titan Sports“.

On je potom kritikovao istup trenera Gvanžua, Li Binga, koji je Brazilca optužio da je udario pomoćnika Ju Minga, rekavši da „koliko god dobro igrao, igrač ne sme da mrzi Kineze, a kamoli da udara kineske trenere“:

Razbacivanje rečima i takvi istupi u medijima ili na internetu nije formalan način komunikacije. Tek kad primimo neki zvaničan zahtev, možemo da obratimo pažnju. Ukoliko klubovi ne žele da nastave sa daljim postupkom, stvar će ostati ovde gde je sad, zaključio je Lipeng.

Šangaj je dobio meč sa 3:0, a Hulk je postigao drugi gol.

Nakon osam kola, Šangaj je drugi na tabeli sa dva boda manje od prvoplasiranog Gvanžu Evergrandea, dok je Žičeng 14. na tabeli, sa šest bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter