0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Ajaksova deca preživela ludu završnicu, Lion stao na korak od podviga! (VIDEO)

Objavljeno: 11.05.17 u 23:00

Fudbaleri Liona slavili u revanš meču polufinala Lige Evrope sa 3:1 protiv Ajaksa, ali ih je na kraju plasmana u finale koštala loša partija iz Amsterdama.

Francuski tim je nakon poraza od 4:1 iz prvog meča pred sobom imao izuzetno težak zadatak u revanšu, a u finišu prvog poluvremena bili potpuno prežaljeni pošto su gosti uz vođstvo imali i kontrolu igre u svojim rukama. Ipak domaćin se nije predavao i do kraja nam podario jednu vrlo uzbuljivu utakmicu u kojoj su stali na korak od velikog podviga.

Očekivano, od starta je Lion ušao nešto odlučnije u utakmicu i zapretio već u prvom minutu preko Aleksandra Lakazeta, a deset minuta kasnije i preko Valbuene iz slobodnog udarca ali nije bilo većih problema za golmana Ajaksa Onanu.

Nakon toga usledilo je 10 minuta nešto bolje igre „Kopljanika“ koji su u najpre opasno zapretili preko Dolberga i Traorea a zatim i preko Junesa, koji je u 14. minutu morao mnogo bolje da reaguje u situaciji jedan na jedan sa Lopezom.

Dobru šansu imao je i Zijeh u 24. minutu ali to je bila samo uvertira za pogodak Kaspera Dolberga dva minuta kasnije. Mladi Danac je iskoristio sjajnu asistenciju Junesa i na lucidan način podigao loptu preko Antonija Lopeza za vođstvo Ajaksa od 1:0.

Usledio je period nešto mirnije igre, gde je holandski tim imao kontrolu nad mečom, da bi završnica poluvremena u potpunosti pripala Lionu, koji je u poslednjim momentima prvog dela stigao do preokreta.

Glavnu ulogu njemu imao je Aleksandar Lakazet, koji je najpre u 45. minutu realizovao jedanaesterac koji je nad njime načinjen, a zatim minut kasnije iskoristio i sjajnu asistenciju Nabila Fekira za vođstvo Francuza.

Osokoljeni odličnom završnicom prvog dela domaćin je nastavio ofanzivno i u nastavku, dok su mladi fudbaleri Ajaksa delovali uplašeno na terenu.

Prvu odličnu šansu u nastavku propustio je Fekir u 65. minutu, kada je sa desetak metara raspalio preko gola, a 12 minuta kasnije veliku šansu promašio je i Ribus.

Umalo je ovaj dvomeč zaključen u 78. minutu nakon šuta Van der Beka, ali je u tim trenucima sreća pogledala Lion jer je odličan šut sa ivice šesnaesterca  je završio na okviru gola.

Završnica utakmice donela je mnogo uzbuđenja a sve je počelo u 81. minutu kada je Gezal pogodio za vođstvo Francuza od 3:1 i potpuno im vratio nadu u finale.

Sve se dodatno zakuvalo tri minuta kasnije kada je Ajaks ostao sa igračem manje na terenu nakon isključenja Vergevera, a Lion do kraja nije uspeo da iskoristi nekoliko vrlo povoljnih šansi.

Šansu da domaćinu izbore produžetak imali su Lakazet u 86. minutu i Korne dva minuta kasnije ali je u ovim situacijma malo i sreća pogledala „Kopljanike“ koji su na kraju izborili novo Evropsko finale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter