1
Domaći fudbal

PROSINEČKI O KEKU I ZVEZDI: Ambicije u Zvezdi nekad veće od mogućnosti tima, bilo bi mu teže nego u Rijeci (FOTO)

Objavljeno: 10.05.17 u 17:15

Robert Prosinečki analizirao je mogućnosti prelaska Matjaža Keka u Crvenu zvezdu, kao neko ko je dobro upućen u stanje u beogradskom klubu.

Odlazak Miodraga Božovića sa klupe Crvene zvezde pokrenuo je niz spekulacija ko bi crnogorksog stručnjaka mogao da nasledi na „užarenoj“ klupi „Marakane“, a u prvi plan je nekako izbilo ime slovenačkkog stručnjaka sa trenutnim zaposlenjem u Rijeci, Matjaža Keka.

Od kad se prvi put pojavila ova glasina, potencijalni prelazak Keka u Beograd je jedna od glavnih tema medija u Srbiji i Hrvatskoj i već smo mogli pročitati brojne informacije o ovome.

Hrvastki „Jutarnji list“ je o ovoj temi želeo da čuje mišljenje legende hrvatskog fudbala ali i Crvene zvezde, Roberta Prosinečkog. Jer ko će u susedstvu bolje poznavati prilike koje vladaju u Zvezdi od poluarnog Žutog, koji je ne tako davno predvodio crveno-bele kao trener i dobro zna kakvu težinu taj posao nosi a opet je dobro upućen i u prilike u hrvatskom fudbalu.

Hrvatske medije je najviše zanimalo šta bi to moglo naterati Matjaža Keka, da iz jednog od najorganizovanijih klubova regiona pređe u Zvezdu gde „vlada potpuno rasulo“.

-Gledajte, možemo mi pričati šta god hoćemo, analizirati unutarašnje događaje, ali Crvena zvezda je veliki klub. Jasno je da u ovom trenutku ne znam šta se događa tamo, ali Zvezda uviek ima najviše ambicije. Naravno da je biti trener takvog kluba teško, ali teško je svugde, verujte. Bio sam trener Zvezde, pa neke stvari ipak znam. Da, možda je tamo teže nego negde drugde, jer su očekivanja jako velika, a pitanje je ima li uviek trener za njihovo ostvarenje adekvatn tim-, rekao je Prosinečki za „Jutarnji list“.

Zatim je usledilo pitanje da li bi Kek u slučaju eventualnog transfera mogao da zadovoljji prevelike zahteve u beogradskom klubu.

– Dakle, Matjaž Kek je u Hrvatskoj dobio dobar tim! Rijeka je dobr tim… Sad kažem, ne znam kakva je Zvezdina ekipa, kako kod njih sve to funkcioniše. Kažem vam samo jedno… Kek nije loše izabrao kad je izabrao Rijeku. Naravno, radi se o treneru koji je svakako napravio uspeh s klubom s Rujevice, ali budimo realni i priznajmo da je to napravio s zaista dobrom, OK ekipom, je l’ tako?- završio je kontrepitanjem popularni Žuti.

Prosinečki je ragovor zaključio konstatacijom da bi slovenačkom treneru neuporedivo teže bilo u Crvenoj zvedi nego što je to slučaj u Rijeci.

– Ako bi Kek preuzeo Zvezdu, bilo bi mnogo teže napraviti uspeh koji je dostigao s Rijekom! Čitam da je sad Zvezda u panici, trener je dao ostavku, prvenstvo im „visi“… To su sve problemi… Ako Partizan na kraju bude prvi, ko zna kako će situacija izgledati na kraju sezone. No, naravno, trenerski posao je takav, ne možeš uvek dobiti ono najbolje, ponekad dobiješ nešto što nije dobro – zaključio je Prosinečki.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter