Danas je trener crveno-belih podneo ostavku i već postoje kadnidati koji bi mogli da ga zamene.
Od leta će u novu sezonu Crvenu zvezdu voditi novi strateg koji će uskoro biti poznat.

Tri najzrelija kandidata da od leta predvode tim iz Ljutice Bogdana jesu Matjaž Kek, Vladan Milojević i Aleksandar Janković.


Slovenački trener Kek je rođen u Mariboru gde je ostavio i dubok trag kao fudbaler, odigrao je preko 250 utakmica a potom bio i trener tima. Trenutno je šef struke prvoplasiranog tima Hrvatske, Rijeke, a pre toga je vodio Al Itihad i bio selektor Slovenije.

Domaćoj javnosti je Vladan Milojević poznat kao nekadašnji trener Čukaričkog, a pre toga i Javora, kao i omladinaca Zvezde. Posle rada u domaćem fudbalu, otišao je u Omoniju, a sada vodi Panionios u Grčkoj. Milojević je 1996. godine igrao u Crvenoj zvezdi, a tri sezone je proveo i u Panatinaikosu kao igrač.

Treći kandidat je najbolje poznat navijačima Crvene zvezde, radi se o Aleksandru Jankoviću koji je već vodio crveno-bele u dva mandata, a bio je i pomoćni trener pre toga. I sezone 2007/08 i 2012/13 je Zvezda bila drugoplasirana na kraju, a poslednji tim koji je vodio bio je Standard iz Liježa. Trenutno je bez angažmana, za razliku od dvojice prethodno pomenutih.

FOTO: starsport