3
Evropske lige

FOTO: SCREENSHOT/STREAMABLE

JADNO DA JADNIJE NE MOŽE: Huligani širom Evrope divljali, suze uplašenog dečaka obišle svet, u Sarajevu navijač maltene ostao bez noge (VIDEO)

Objavljeno: 05.05.17 u 23:32

Huliganizam šifom Evrope nije ništa novo, ali se čini da su danas oni koji sebe nazivaju „navijačima“ prevršili svaku meru.

Na susretu drugoligaša u Holandiji, ekipa Den Boša i Dordrehta, došlo je do velikog incidenta u 31. minutu meča.

Imao je domaći tim prednost golom Regalesa pet minuta pre toga, a navijači domaće ekipe su odlučili da skrenu pažnju na sebe bakljadom. No, nije sve stalo na bakljama, već su na teren počeli da bacaju i topovske udare.

Jedan od njih je završio u neposrednoj blizini dečaka koji je skupljao lopte. Momentalno nakon eksplozije, on je potrčao ka sredini terena, a upravo mu je Regales prišao i, uz prekoran pogled upućen ka navijačima, doveo mališana do klupe, gde mu je ukazana pomoć.

Nije bilo nikakvih povreda, ali nema sumnje da je i pretrpljen strah dovoljan pokazatelj da ovakvim stvarima nije mesto na fudbalskim terenima.

A pogotovo ne kada su usmerene ka dečaku koji za par godina može biti mlada nada od koje navijači očekuju da povede klub u velike pobede.

Drugi incident dogodio se u Sarajevu, gde je tokom meča između Sarajeva i Slobode jedan od navijača domaće ekipe doživeo povredu stopala, kada je topovski udar pao odmah pored njega.

Drugovi sa tribine su ga sneli do vozila hitne pomoći, a jasno se vidi krv na stopalu dok ga spuštaju ka ogradi.


Navijač Sarajeva povrijeđen od topovskog udara by goloviliga

Jedino pozitivno jeste to što nije bilo žrtava, ali ako se nastavi ovako, samo je pitanje trenutka kada će neko izgubiti život.

 

0
0

3 Komentara

  1. Sudac zvani Zoran u svoje vreme izbacivao je celu tribinu u ovakvim slucajevima ..samo pozove irgane resa i ajmo stooko van

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter