0
Fudbal

The Serbia team prior to the UEFA European Under-17 Championship, Group C match

OGNJENOVIĆ I GAVRIĆ U GLAS: Da ispravimo greške i spremni dočekamo Nemce

Objavljeno: 04.05.17 u 20:10

Kadetska reprezentacija Srbije pobedila je Republiku Irsku sa 1:0 na startu EP u Hrvatskoj, a posle meča utiske su izneli strelac jedinog gola Željko Gavrić i selektor Perica Ognjenović.

Gol odluke postigao je Željko Gavrić u 72. minutu meča i to na vrlo efektan način.

– Bili smo bolji u prvom delu susreta, imali smo nekoliko prilika, ali ne i dovoljno sreće da postignemo gol. U nastavku je Irska preuzela inicijativu, međutim, mislim da smo imali adekvatan odgovor što pokazuje i krajnji rezultat. Srećan sam zbog gola, a naročito što je postignut iz prekida, njihovog najjačeg oružja. Pobeda nam mnogo znači zbog samopouzdanja i uz neke korekcije možemo još bolje da odigramo u narednim utakmicama – istakao je Gavrić.

Perica Ognjenović, selektor i predvodnik ovih mladih momaka, zabrinut je padom u drugom delu meča, ali i srećan odgovorom u finišu i pobedom.

– Dobro smo otvorili utakmicu, imali inicijativu i veći posed lopte. U drugom delu je usledio blagi pad. Najvažnije je da smo pobedili i stekli samopouzdanje koje ce biti izuzetno znacajno za nastavak prvenstva. Imali smo fizički snažnog protivnika, koji ima dug niz pobeda i koji igra fudbal koji nam ne odgovara. Čestitam igračima na pobedi. Na nama je da unapredimo igru, popravimo nedostatke iz drugog dela igre protiv Irske i da se što bolje pripremimo za Nemačku – istakao je Ognjenović

U drugom meču Nemačka je u savladala Bosnu i Hercegovinu sa ubedljivih 5:0, a upravo ‘panceri’ će biti naredni rivali naših ‘orlića’ u nedelju, 7. maja, od 12 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter