0
Evrokupovi

ĐORĐO KJELINI: Liga šampiona je naš glavni cilj!

Objavljeno: 02.05.17 u 17:58

Fudbaler Juventusa Djordjo Kjelini rekao je danas da je glavni cilj njegove ekipe u ovoj sezoni osvajanje Lige šampiona, kao i da dvomeč s Monakom u polufinalu neće biti lak.

– Liga šampiona je naš glavni cilj još od početka ove sezone. Svi znamo mesto i vreme finala, ali pre nego što krenemo da razmišljamo o tome moramo da se koncentrišemo na dvomeč sa Monakom, za koji znamo da neće biti lak. Sa njima nema šale – rekao je Kjelini za francuske medije.

Juventus će sutra od 20.45 gostovati Monaku u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

– Kada je obavljen žreb, neki ljudi su rekli ‘biće lako’, ali oni ne znaju fudbal. Pažljivo sam pratio njihove rezultate u poslednjih nekoliko meseci. Primetio sam da nisu stali ni u jednom trenutku, imaju neverovatnu sezonu, s neverovatnom statistikom u prvenstvu Francuske i sjajan put u Evropi – rekao je Kjelini.

Itlijanski defanzivac imao je samo reči hvale za njihovog sutrašnjeg rivala.

– Napravili su zaista sjajne rezultate ove sezone u Ligi šampiona, setite se samo Mančester junajteda i Borusije Dortmund. Zaslužuju mkasimalno poštovanje. Imaju dosta mladih igrača koji su dostigli veoam visok nivo – rekao je Kjelini.

Ovi timovi već su se 1998. godine sastajali u polufinalu Lige šampiona. Juventus je tada pobedio u Torinu sa 4:1, dok je u revanšu bilo 3:2 za Monako, pa je italijanski tim prošao u finale gde je poražen od Real Madrida. Pre dve godine Juventus i Monako su takodje odmerili snage u četvrtfinalu, a „stara dama“ je slavili ukupnim rezultatom 1:0.

Juventus ima statistički ima najbolju odbranu u Evropi, ali Monako je predvodjen 18-godišnjim Kilijanom Mbapeom koji je ove sezone postigao 19 golova u svim takmičenjima.

– Liga šampiona je za mene dečački san. Ove sezone uradili smo sjajne stvari, ali ne želimo da se zaustavimo samo na tome. Želimo ono što nijedna generacija našeg kluba nije uspela, a to je trofej Lige šampiona. Mislim da možemo da dodjemo do tog rezultata – rekao je Mbape.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona izmedju Monaka i Juventusa igraće se sutra od 20.45.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter