0
Evropske lige

FOTO: TWITTER PRNTSCREEN

SKANDAL U ITALIJI: Bruka u Seriji A, deca rasistički vređala legendu Milana! (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.17 u 13:21

Na žalost ovo nije prvi ovakav slučaj na ‘čizmi’.
Suli Muntari je napustio igru pre kraja utakmice zbog rasističkih povika sa tribina.

Vezista iz Gane je bio dodatno revolitran odlukom sudije Danijelea Minelija koji nije regovao na molbe 32-godišnjeg fudbalera i smirio navijače Kaljarija.

U okviru utakmica Serije A su se susreli Kaljari i Peskara, a neviđeni incident su napravili domaći navijači među kojima je bilo dosta maloletnih lica, kako je i sam Muntari izjavio. Reprezentativac Gane je odlučio da samovoljno napusti teren, a prilikom izlaska se verbalno sukobio sa navijačima Kaljarija.

– Od početka meča su mi skandirali, a video sam i grupu dece koja su to činila, dok su roditelji pored mirno gledali. Zato sam se okrenuo ka roditeljima da im dam dres, ali je na drugom delu tribine nastao problem. Ja sam pokušao da ih urazumim, ali mi je sudija rekao da ih ostavim na miru. Razbesneo sam se, on je umesto da zaustavi igru, kaznio mene. Navijači nisu bilu u pravu, ali je sudija trebalo da postupi drugačije. Ne da mene optuži za stvaranje problema. Ja sam ovde žrtva. Ubeđen sam kada bi sudije zaustavljale igru kada se ovakve stvari dešavaju, sa tim bi prestalo, opisao je Muntari.

Često se ovakve stvari dešavaju u Italiji, ali dvaput u jednom kolu, to je zaista nečuveno. Još jedan ispad se barem po priči direktora Rome Frederika Masare desio na gradskom derbiju u Rimu, kada su navijači Lacija rasistički vređali Antonija Rudigera.

– Muntari je čuo rasističke povike i tražio je od sudije da se igra zaustavi. Puno je priče šta bi trebalo da uradimo, ali kada se tako nešto desi ne uradi se ništa i svi to zaborave, kazao je Zeman, bivši trener Crvene zvezde koji je stao u odbranu svog igrača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter