0
Evropske lige

FOTO: Legija

SJAJNI RADOVIĆ: Asistencija za pobedu Legije

Objavljeno: 23.04.17 u 09:43

Fudbaleri Legije savladali su ekipu Krakovije u gostima sa 2-1 u poslednjem kolu regularnog dela šampionata Poljske i tako u završnu borbu za titulu ulaze sa druge pozicije. Jedan od najzapaženijih igrača bio je srpski fudbaler Miroslav Radović, koji je asistirao Tomašu Necidu za pobednički gol.

Gosti su došli u prednost u 18. minutu kada je Dominik Nađ prihvatio loptu koja je preletela skoro pola terena i zatim mirno savladao golmana domaćih Sandomijerskog. Krakovija je izjednačila sa penala u završnici prvog poluvremena, koji je dosuđen zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, a strelac je bio Dabrovski.

U četvrtom minutu nastavka, Radović je sjajno prošao po desnoj strani i ušao u kazneni prostor, odakle je uposlio Necida koji se dobro snašao i postigao, ispostaviće se, pobednički gol za Legiju. Srpskom fudbaleru je to bila deseta asistencija u Ekstraklasi ove sezone, uz deset postignutih golova.

Ekipa iz Varšave je tako regularni deo šampionata završila na drugoj poziciji iza Jagielonije, sa bodom zaostatka. Šampionska runda za osam najboljih ekipa počinje za nedelju dana i u prvom meču doigravanja, Legija dočekuje Vislu iz Krakova.

Legija i Visla su se sastali dva puta ove sezone, u prvom meču je bilo 0-0, dok je u drugom duelu, sredinom marta, šampion Poljske slavio minimalnim rezultatom i to zahvaljujući pogotku Miroslava Radovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter