1
Domaći fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Bomba, pa ‘rafal’ vrele glave Nece Tomića u Varaždinu (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.17 u 23:50

Najbolji mladi fudbaleri dve zemlje iz komšiluka odmerili su snage 13. oktobra 2009. godine.
Meč se odigrao u Varaždinu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a slavila je Hrvatska rezultatom 3:1.

U meču Grupe 7 kvalifikacija za EP 2011. godine u Danskoj, ‘orlići’ su doživeli drugi poraz u četiri kola, a ovaj je ostao u senci poteza Nemanje Tomića prilikom proslavljanaj gola. Dosta se prašine podiglo oko nekadašnjeg veziste tima iz Humske koji je po ubacivanju lopte u mrežu prvo stavio palac u usta, a potom gestikulirao pucanje iz puške ka tribinama.

Vatre na utakmicama Srbije i Hrvatske je očekivano bilo, biće je uvek, FSS je upozorio svoje pulene da ostanu imuni na dobacivanja i provokacije, a jedan koji to nije uspeo jeste Tomić. Svemu je predhodio napad tamošnjih huligana na direktora mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije Milovana Đorića, kao i vređanja sa tribine kao što su: „Ubij Srbina“ i „Srbe na vrbe“.

Tako je i sjajan gol Tomića ubrzo zaboravljen, a srpski igrač sredine terena je u 69. minutu izvanredno matirao golmana Kelavu, dok su za ‘kockaste’ strelci bili Oremuš, Kramarić i Ljubičić.

– Stavio sam palac u usta jer mi se sestra porodila. Nakon toga sam promenio način radovanja. Moj gest nije bio uperen protiv nikoga, iako smo bili izloženi uvredama sa tribina, kazao je Neca Tomić neposredno posle utakmice.

U Varaždinu su se tog dana srele dve sjajne generacije srpskih i hrvatskih fudbalera među kojima su bili Adem Ljajić, Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Miralem Sulejmani, Dušan Tadić, Domagoj Vida, Andrej Kramarić, Ivan Perišić, Milan Badelj i drugi.

Pogodak i radovanje Tomića se može videti na 1:50 video snimka:


(Izvor: YouTube/xXHrvatinaXx)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter