1
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Ne jedan, ne dva, nego tri produžetka – ‘đavoli’ povileneli bez Ibre, Tošić promašio penal! (VIDEO)

Objavljeno: 21.04.17 u 00:10

Au, kakvo veče u Ligi Evrope. U četvrtfinalnim mečevima videli smo tri duela sa produžecima, čak i jednu penal seriju, a plasman dalje posle Selte su obezbedili Mančester junajted, Ajaks i Lion.

Mančester junajted večeras je priredio pravu dramu svojim navijačima, na opšte iznenađenje mnogih, pošto je tek u produžetku rešio prolaz u polufinale Lige Evrope.

Anderleht je odigrao fenomenalan meč, pretio čak i da eliminiše velikog favorita, ali Belgijanci su se više orijentisali na odbranu svog gola, nego na napad, gde su se tek sporadično nalazili.

Domaćina je u vođstvo doveo Mktarijan već u 10. minutu, ali je u 32. minutu Hani izjednačio i doneo toliko željeni gol u gostima Anderlehtu.

Mančester je napadao i stvarao šanse, ali je dve velike propustio Zlatan Ibrahimović, koji se na kraju regularnog dela povredio i verovatno završio karijeru.

Ipak, i pored toga, ‘đavoli’ su smogli snage da dođu do gola pre ‘penal ruleta’, a to je učinio Markus Rašford, Mančesterovo čudo od deteta, minijaturom u drugom minutu drugog produžetka.

Za polufinale Lige Evrope!

(Izvor: youtube / LIUBCHENKO)

Ekipa Šalkea nije upela da dođe do podviga, uprkos tome što su do 111. minuta protiv Ajaksa imali vođstvo od 3:0, koje im je garantovalo plasman u polufinale. Te nade surovo je reapršio Nik Vengerver postigavši pogodak koji je „Kopljanike“ odveo među četiri najbolje ekipe i to posle loše reakcije Matija Nastasića.

Nakon prvih 45 minuta delovalo je da Holanđani idu ka laganom prolasku, pošto su uspeli da sačuvaju mrežu tokom prvog dela. Ipak u nastavku meča usledila su dva brza pogotka domaćina koji je preko Gorecke u 53. i Burgštalera tri minuta kasnije došao do vođstva od 2:0, a taj rezultat ostao je na snazi do regularnog dela pa se ušlo u produžetke.

Tamo su stvari krenule idealno do „Rudare“ koji su stigli i do trećeg gola preko Kaligurija u 101. minutu. Činilo se tada da Nemci idu ka veliko podvigu, ali ih je u tome zaustavio pomenuti Vengerver i na kraju Junes u 120. minutu za konačnih 3:2.

Bešiktaš i Lion su odigrali sličan meč onom iz Francuske, a ovog puta turski tim je odneo pobedu od 2:1, dovoljnu za produžetke, a kasnije i penale.

Prvi gol na meču postigao je Taliska za Bešiktaš u 27. minutu, da bi poravnanje doneo Lakazet pred kraj poluvremena. Taliska je još jednom bio strelac, u 58. minutu, i tim golom je završen regularni deo meča, a pogodaka nije bilo ni u dodatnih 30 minuta.

A onda – penali, u kom su tragičari bili Balkanci. Srbin Duško Tošić i Hrvat Matej Mitrović su promašili ključne jedanaesterce u 7. i 8. seriji za Bešiktaš, pa je Lion prošao dalje u sred Istanbula golom Gonalona. Kakav udarac za Turke!

(Izvor: youtube / MEGA HQ)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Liga Evrope, četvrtfinale:

Bešiktaš-Lion 2:1 *posle penala 7:6 (prvi meč 1:2)
(Anderson Taliska 27, 58- Aleksander Lakazet 23)

Mančester J.-Anderleht 2:1 *posle prod. (prvi meč 1:1)
(Henrik Mihtarijan 10, Rašford 107 – Sodian Hani 32)

Šalke-Ajaks 3:2 *posle prod. (prvi meč 0:2)
(Leon Gorecka 53, Gido Burgštaler 56, Kaliguri 101 – Viergever 111, Junes 120)

Genk-Selta 1:1 (prvi meč 2:3)
(Pipone Sisto 63-Leandro Trosard 67)

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter