0
Evrokupovi

ĐANLUIĐI BUFON: Nisam verovao da neću primiti gol od Barselone

Objavljeno: 20.04.17 u 12:20

Golman fudbalera Juventusa Đanluidji Bufon rekao je posle plasmana u polufinale Lige šampiona da je njegova ekipa u dvomeču pokazala da je u poslednje dve godine dosta napredovala, kao i da nije očekivao da će dvomeč s Kataloncima završiti bez primljenog gola.

– Naš uspon je počeo pre par godina i moraće da se nastavi. Sama činjenica da smo zaustavili Barselonu da ne dodje do gola u 180 minuta igre je pokazatelj da smo jako dobri. Posle pobede u prvom meču od 3:0 mislio da sam da imamo dobru priliku da se plasiramo u polufinale, ali iskreno, nisam mislio da ćemo doći na Kamp Nou i da nećemo primiti gol – rekao je Bufon novinarima posle meča.

Juventus se sinoć plasirao u polufinale Lige šampiona eliminisavši Barselonu. „Stara dama“ je ukupnim rezultatom 3:0 pobedila katalonski klub, a sinoć je na stadionu Kamp nou bilo nerešeno bez golova.

– Naš pristup je bio odličan i to nam doprinosi još većem samopouzdanju, a posebno jer je to najverovatnije najbolji tim na svetu. Sudbina je sada u našim rukama i mi moramo to da iskontrolišemo. Postajemo pravi evropski tim, tako što stalno vršimo pritisak, stvaramo šanse i kontrolišemo utakmicu – rekao je kapiten Juventusa.

Pored Juventusa u polufinalu Lige šampiona plasirali su se Real Madrid, Atletiko Madrid i Monako. Žreb za polufinalne utakmice održaće se u petak.

– Nisam želeo da se sastanemo sa Lesterom u četvrtfinalu, delimično jer bi bilo tužno po nas da okončamo tu bajku. Dobra stvar je što smo igrali protiv Barselone i što smo izbacili jednog takvog protivnika. Dobili smo samopouzdanje i što se tiče polufinalnog žreba nemam želje, jednostavno se radujem predstojećim utakmicama – rekao je Bufon.

Desni bek Juventusa Dani Alveš rekao je da je srećan što je njegov tim u polufinalu, ali da je takodje i bolno izbaciti nekadašnji tim iz takmičenja.

– Bilo je teško, ali sam srećan zbog kluba i saigrača. Prethodno veče mi ostavlja gorko-slatki ukus, jer sam dolazak na Kamp nou je povratio moja sećanja na ovom stadionu. Bolno je, ali do je deo naše profesije – rekao je Alveš.

Na pitanje šta je rekao Nejmaru, takodje i bivšem saigraču iz reprezentacije, Alveš je kazao da ga je utešio.

– Samo sam mu rekao da je ovo jedan poraz i da mora da nastavi dalje – kazao je desni bek Juventusa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter