1
Domaći fudbal

KURIOZITET HRABRI GROBARE: Znate li ko je sudio derbi kada je Partizan poslednji put slavio na Marakani? (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.17 u 13:30

Zanimljiva činjenica prati današnji 154. ‘večiti’ derbi između Crvene zvezde i Partizana, a ona posebno hrabri simpatizere crno-belih boja.

Pre pet i po godina, predvođen Aleksandrom Stanojevićem sa klupe, Partizan je slavio sa 2:0 na Marakani i, verovali ili ne, to je poslednja pobeda Partizana na stadionu Crvene zvezde.

Kuriozitet je da je upravo taj meč sudio isti čovek koji će danas deliti pravdu u 154. okršaju ‘večitih’ rivala, Danilo Grujić iz Niša.

Tada je debitovao u najvećoj svetkovini srpskog fudbala i prvu veću odluku koju je doneo bila je na štetu Partizana. Dosudio je jedanaesterac za Zvezdu iako je kasniji snimak pokazao da je lopta pogodila u butinu Nemanju Rnića. No, Evandro je promašio penal.

Kasnije su crno-beli postigli dva gola preko Zvonimira Vukića i Marka Šćepovića i pobedili u dosta turbulentnom derbiju, a na kraju i stigli do titule.

Simpatizeri Partizana žele da se isti scenario ponovi i ove godine, dok se pristalice Crvene zvezde pozivaju na tradiciju i nepobedivost na svom stadionu od te 2011. godine.

(Izvor: youtube / FkRedStar1989TV)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter